Вашето пораснало момче е решило да прави секс: как да реагирате

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Когато порасналото момче, вашият любим син, ви сподели, че има намерение да прави секс, не е много ясно каква ще е вашата реакция


Затова е необходимо да сте подготвени.

Много деликатно се уверете, че правилата за съгласие са ясни – „не“ от момичето означава „не“, дори той да е останал с впечатление, че от „да“ го делят само подходящите условия. В пубертета момчетата често трудно разграничават сексуалния интерес и съгласието за секс. Обяснете, че това наистина са две съвсем различни неща. Този разговор е по-въздействащ, ако го води бащата.

Никой тийн не ще да слуша защо не бива да прави секс, особено като е споделил с родител/и, че възнамерява да прави. Единственото правилно поведение е да говорите така, че да разбере чувствата си и сам да реши как да постъпи. Иначе никога повече няма да ви се довери.

След като поговорите, най-разумно е наистина да оставите свободен терена в уречения ден. Дали ще има секс не е ваша работа. И като се приберете, не задавайте въпроси.

В предварителния разговор трябва някак да кажете и още нещо важно – че синът или дъщеря ви не трябва да прави нещо, от което се чувства неудобно с партньора си. Или нещо, което гаджето му не иска. Не е срамно да се говори за това по време на полов акт. Онзи, който не иска нещо, трябва веднага да получи разбиране. Сексът винаги е удоволствие за двама. Всичко друго е преструвка или даже насилие.

Не е много голяма вероятността детето да споделя с вас, че смята да прави секс

Това не е и причина да ви зададе някакви конкретни въпроси, свързани със самия акт. Но ако е така, забравете неудобството и се постарайте да отговорите достатъчно честно и подробно. Ако прекалявате с детайлите, синът или дъщеря ви ще ви прекъсне.

Не се колебайте да обсъждате всички форми на сексуална интимност, щом ви е зададен въпрос

Даването на честна информация за различните типове секс ще помогне на детето ви да се чувства по-уверено. А нали си спомняте с колко много притеснения е свързан прословутият „първи път“.

Честно е ключова дума. Синът или дъщеря ви пита вас, за да чуе откровено обяснение, защото всичко останало може да намери в интернет.

В края на разговора, естествено, няма да се сдържите и ще повторите онези неща за безопасния секс, които сигурно вече много пъти сте казвали

Повторете ги, сега му е времето, защото вълнението ще е голямо и може да станат грешки. Но по-добре се погрижете в стаята на тийна да има презервативи. Вместо лекция за забременяване и полово предавани болести в този момент практичността ще е много по-високо оценена.

Щом синът или дъщеря ви казва само на един от вас, може да съобщите на другия родител, но без да коментирате открито. Моментът е отговорен за цялото семейство и от правилното ви отношение наистина зависи връзката с порасналото ви дете.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар