Добър избор ли е креативната професия?

промоции

Креативност е нужна във всички професии и тъкмо хората, които я проявяват, са най-успешните

Тийнът обаче вероятно ще откаже да мисли, че уникалната идея за продажби, която идва на един специалист по маркетинг, може да се мери с творчеството на какъвто и да било вид артист.

Психолозите уверяват, че детето постепенно само ще стигне до този извод, затова не го разубеждавайте, когато на 14 планира да става музикант, художник, актьор, писател и т.н. Радвайте се, че мисли за бъдещето си и веднага предложете да се запише на съответния курс.

Ходът е хитър, защото ще покаже на сина или дъщеря ви наистина ли харесва да се занимава с това и има ли талант

В резултат може да се окаже, че на 17 вече има желание за съвсем различна професия. Или пък да се убеди, че притежава способности да постигне уникални творчески върхове.

Голяма грешка ще бъде да разубеждавате тийна, говорейки му срещу избраната „вятърничава“ професия. Като бунт ще се заинати, че я иска на всяка цена.

Може би не сте от онези родители, които се налагат, но смятате, че детето ви няма талант за изкуството, което е избрало, и затова го разубеждавате. Много рискувате, ако му го кажете – ще смачкате самочувствието му. Просто го оставете само да провери способностите си.

Вие като родители, естествено, може да обяснявате до безкрайност, че творчество и иновации има не само в изкуството. Че това е твърде първосигнално и опростенческо разбиране. Креативност е нужна във всички професии и тъкмо хората, които я проявяват, са най-успешните. Тийнът обаче вероятно ще откаже да мисли, че уникалната идея за продажби, която идва на един специалист по маркетинг, може да се мери с творчеството на какъвто и да било вид артист.

Психолозите уверяват, че детето постепенно само ще стигне до този извод

Затова не го разубеждавайте, когато на 14 планира да става музикант, художник, актьор, писател и т.н. Радвайте се, че мисли за бъдещето си и веднага предложете да се запише на съответния курс.

Ходът е хитър, защото ще покаже на сина или дъщеря ви наистина ли харесва да се занимава с това и има ли талант. В резултат може да се окаже, че на 17 вече има желание за съвсем различна професия. Или пък да се убеди, че притежава способности да постигне уникални творчески върхове.

Голяма грешка ще бъде да разубеждавате тийна, говорейки му срещу избраната „вятърничава“ професия

Като бунт ще се заинати, че я иска на всяка цена.

Може би не сте от онези родители, които се налагат, но смятате, че детето ви няма талант за изкуството, което е избрало, и затова го разубеждавате. Много рискувате, ако му го кажете – ще смачкате самочувствието му. Просто го оставете само да провери способностите
си.

Това плюс постепенното разбиране какво всъщност е креативност ще позволят на тийна да реши какво в действителност иска да прави цял живот, за да се е чувства щастлив човек.

Напълно възможно е да не направи правилния избор дори в 12 клас и да започне нещо да следва, а после да му хрумне, че желанията му са други. Не го обвинявайте в безотговорност, нито се ядосвайте на себе си, че не сте го възпитали добре. Пак е виновна биологията. Според изследване на невробиолози от лондонския “ Юнивърсити колидж“ мозъкът достига пълното си развитие по-късно, отколкото се смяташе досега – чак в края на 20-те години.

Учените стигнали до извода, след като сканирали с магнитен резонанс 200 доброволци между 7 и 27 години. Те трябвало да си представят последователно буквите от английската азбука и да оценят дали в буквата има извивка, или не. Тази задача кара да работят едновременно лявото полукълбо, отговарящо за абстрактните символи, и дясното, отговарящо за визуализациите. Резултатите от магнитния резонанс показали, че колкото по-млади са участниците, толкова по-зле се справят, въпреки че задачата не изисква никакви други знания освен познаване на азбуката. Младият мозък отделя много енергията за хаотично възприемане на информация и не му остават сили да се съсредоточи върху решаването на проблеми.

Така че не е чудно да не може да избере правилно и бъдещата си професия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар