Ако приятелите на вашето дете ви харесат, ще харесват повече и него

Тийнейджърите влизат във всевъзможни състезания помежду си. Няма да повярвате, но и вие сте в центъра на една от надпреварите


Макар че пубертетът е време за бунт срещу родителите, често самите тийнове не съзнават, че сравняват кой има по-готина майка и по-як баща. Така и вие сте част от „статута“ на вашето дете. Логично е – подсъзнателно всички хора прехвърлят качества: щом бащата е успял човек и с чувство за хумор, вероятно и синът ще стане такъв; щом майката изглежда като модел и разговаря свободно с тийновете, без да се цензурира, значи и дъщерята е готина и „разтропана“.

Това е една причина да искате приятелите на вашия тийн да ви харесат – ще харесват повече и него

Другата е, че той оценява всичко през очите на своите връстници. Ако тайфата му мисли, че сте готини, одобрението й е предимство за вас и допълнителен респектиращ фактор в отношенията ви с тийна. А това, от което имате нужда, за да минете по-леко през пубертета, е именно да съхраните уважението на своя син или дъщеря и близостта си.

Единият от начините е през неговите приятели, които по принцип е добре да познавате. Когато е възможно, канете ги на семейните сбирки и пътувалия. Така хем ще сте заедно с тийна, хем на него няма да му е досадно само с вас. Няма нужда да изкарате Бъдни вечер и годишнината от сватбата с тийнейджърската тайфа, но ако отивате на вилата или за риба, нищо не ви пречи да поканите компанията. Може пък да приеме.

За да не се провалите, добре се подгответе, като обсъждате всичките си планове със сина или дъщеря си. Хич не си и помисляйте за някакви занимания, които не са одобрени от тийна, защото вие смятате, че са забавни за всички. Дали да предложите трудни настолни игри или някой як филм, дали да напукате пуканки, да направите домашен течен шоколад или чудни палачинки – за всичко трябва да имате предварително „да“ от вашето дете. После дайте на тийновете възможност да пуснат своята музика, не се месете неканени в разговорите им и най-добре след известно време се оттеглете някъде наблизо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар