Трикове: Как да се погрижим за устните през летните месеци?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Устните ни са една от най-уязвимите части от лицето

През зимата те страдат от студа, а през лятото – от силните слънчеви лъчи и топлината. Именно затова се нуждаят от по-специални грижи както в студеното време, така и в горещината.

Защо има проблем?

устните

Как да се погрижим за устните през лятото?

Устните не разполагат с жлези, които да поддържат влагата им. И по тази причина те бързо се дехидратират. Колкото по-високи стават температурите навън, толкова повече влага губят те. Като добавим към това и вредното въздействие на UV лъчите, вятъра край морския бряг и други агресивни фактори, се получава една далеч невесела картинка..

Резултатът е сухи, напукани, понякога до болезненост, устни. Освен че причинява дискомфорт, това е и неестетично. А дори най-скъпото или перфектно червило не може да скрие напуканата кожа на устните и стърчащите кожички по тях.

План за действие

Най-важно е първо да се погрижим за хидратацията им. Може да бъде както със специален продукт, така и с червило, което има овлажняващ ефект.

За да изглежда добре, кожата на устните има нужда и от подхранване. Освен готов продукт или червило с подхранващо действие, може да се използват и домашно направени маски с продукти от кухнята.

Отново домашни продукти ще помогнат за нежно ексфолиране и отстраняване на мъртвите кожички от устните. Така те ще изглеждат по-гладки и червилото ще стои далеч по-добре, пише „Жуpнaл“.

Не на последно място: добре е да се използват балсам, олио или друг продукт, който да защити устните от вредните слънчеви лъчи.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар