Жени, простете на тялото си и го заобичайте! Вижте как!

Комерсиално наложените модели за красота са по-скоро непостижими за повечето от нас

Макар съвременните разбирания за красота да са нереалистични, все повече, дори млади момичета, не харесват себе си и живеят в постоянна борба с тялото си.

Познати ли са ви постоянното броене на калории, уморителните тренировки, „наказването“ на тялото с още повече спорт, когато сте хапнали повече, и, разбира се, непрестанните отрицателни мисли относно външния ви вид?

заобичайте

Заобичайте тялото си

За жалост, съвременните хора смятат, че ако променят тялото си, автоматично ще се почувстват по-щастливи, но голямата тайна е не да промените вида на тялото си, а да промените отношението си към него. Не го ли сторите, винаги ще сте нещастни, независимо дали сте много слаби, или пък закръглени. Добрата новина е, че можете да постигнете тази вълшебна промяна в 7 стъпки.

Простете на тялото си

Ако сте прекарали години в мъчителни опити да промените тялото си, едва ли сте мили с него, пише „Жуpнaл“. Но, нека сме честни, перфектното тяло не съществува. Наложените стандарти за красота са комерсиални и тяхната идея е да продават! Ако искате да се заобичате, първо простете на тялото си, че не е перфектно.

Фокусирайте се върху изумителните му функции

Освен всичко, което преживява тялото ви, то има и многобройни функции! Вътре във вас има милиони микроскопични системи, които работят, без дори вие да забелязвате. Тялото ви е уникално и изумително творение. Така че, вместо да се вглеждате в недостатъците си, фокусирайте се върху добрините, които това тяло прави за вас.

Станете приятели

Забравете лошото, седнете и запишете на лист всичко положително, което се сетите, за вашето тяло. Помислете за нещата, които вашето тяло всеки ден прави за вас, и какви възможности ви осигурява това. Така ще проумеете, че тялото ви съвсем не е толкова лошо. Приемете тялото си за приятел, с когото заедно правите хиляди неща.

Приемете тялото си

Да заобичате тялото си е процес, за който е нужен време, не става за ден. Но веднъж сприятелите ли се с него и дадете ли си сметка за ползите, които имате от това тяло, можете да започнете да го приемате. Погледнете се в огледалото, без да се съдите. Това не означава, че вътрешната ви критика няма да заговори, но вие можете да вземете решението да заглушите този глас и да сте мили с тялото си.

Оценете достойнствата му

След като приемете, че тялото ви е такова, каквото е, ще трябва да се научите да го оценявате. Просто бъдете благодарни за всеки негов аспект. Когато усетите негативни мисли да се промъкват, в главата кажете си „аз съм достатъчно ценен, независимо от вида на тялото ми“ или „красотата ми не зависи от начина, по който изглежда тялото ми“. Помислете си за желанията и мечтите си и как тялото ви ще участва в това да ги осъществите.

Говорете си позитивно

Заменете негативните си мисли с утвърждаващи и положителни фрази като „днес ще съм любезен с моето тяло“ или „днес ще харесвам тялото си такова, каквото е“. Постепенно тези положителни мисли ще станат ваша реалност.

Научете се да се обичате

Започнете да доставяте радост на тялото си – ароматни бани, масаж или танцуване без дрехи, когато сте насаме у дома. Просто нека са неща, които вие обичате, пък и са приятни за тялото ви. А свикнете ли да обичате тялото си, ще успеете най-накрая да имате всички онези щастливи моменти, които сте смятали, че ще имате, ако станете по-слаби, по-стегнати и т.н.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар