Как да стегнем лесно тялото за лятото? Вижте тези супер съвети!

Време е да се погрижим за силуета и да изгладим проблемните зони за предстоящото разсъбличане

Целулитът е най-неприятното, което може да ни се случи, когато дойде време да облечем по-разголени дрехи или да се съблечем по бански. И той засяга не само по-пълните жени, а и много слабите.

Появата му може да бъде провокирана от различни фактори: наследствено предразположение, нездравословно хранене, стил на живот, лошо кръвообращение, хормонални промени и т. н. Ето как да му противодействате.

да стегнем

Как да стегнем тялото?

1. Движете се!

Движете се винаги, когато можете. Ходете на работа пеша или слизайте 1-2 спирки преди вашата, не ползвайте асансьор, правете дълги и енергични разходки на открито. Ако работата ви е свързана с продължително седене, намирайте си причини да ставате от бюрото на всеки 30-40 минути, дори за да направите няколко крачки из офиса.

Започнете да спортувате. Плуване и колоездене имат най-добър ефект срещу целулита. И не забравяйте да релаксирате – с йога например.

2. Хранете се здравословно

Това означава да изхвърлите от менюто си всички колбаси, пържени храни и джънк фуд. Включете повече зеленчуци и плодове, много течности, умерено количество протеини (за предпочитане без червено месо), а солта заменете с подправки, тъй като тя спомага за задържане на водата в тялото.

3. Не подценявайте козметиката

Тя е задължителна, ако искате да се отървете от портокаловата кожа и да изгладите повърхността й. Ако я комбинирате с масаж, още по-добре, пише „Жуpнaл“. Козметичните продукти проникват в дълбочина, стимулират регенерацията и подобряват текстурата и релефа на кожата, предпазват от стрии и спомагат за редуциране на мастните натрупвания. За повече ефект, е добре да се прилагат сутрин и вечер.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар