Супер съвети: Как да преборим целулита?

Какви са причините за целулита?

Според наскоро направено проучване от италиански специалисти близо 80-90% от европейките страдат от различна степен целулитни натрупвания по тялото. Това е с около 10 на сто повече от предишни години.

Коя е причината за нарастващия процент и как да противодействаме на целулита?

Защо имаме целулит?

целулита

Целулитът „напада“ и слабите жени

Напълно погрешно е мнението, че по-застрашени са по-пълните жени. Напротив – целулитът „напада“ и много слабите, като при тях дори е по-видим (заради по-финия силует). Наднорменото тегло е една от причините, но не и единствената.

Целулитът е своеобразно заболяване на тъканите, провокирано от различни фактори: наследствено предразположение, стил на живот, нездравословно хранене, лошо кръвообращение, хормонални промени и др. Добрата новина е, че макар и трудно, той може да бъде победен. Но се иска постоянство, търпение и много работа на няколко фронта: хранене, движение, специални грижи за кожата.

Мястото на козметиката

Тя е един от задължителните фактори, които трябва да включим в борбата срещу портокаловата кожа. Макар козметичните продукти да се нанасят на повърхността, реално те проникват навътре и подобряват текстурата на кожата, предпазват я от стрии, изглаждат релефа. Но за да има ефект, трябва да се прилагат не веднъж дневно, както се препоръчваше доскоро, а два пъти дневно – сутрин и вечер. Това е и най-новото откритие на специалистите. Обяснението е просто. При нанасяне, дори когато разполагаме с много малко време, винаги масажираме тялото, за да усвои кожата продукта. И точно този масаж помага срещу лошата циркулация на кръвта, която пък е основна причина за появата на отоци в долните крайници.

Приложени вечер, антицелулитните продукти стимулират регенерацията на кожата и разсейването на мастните депа като активират определени клетки да противодействат.

Правилен начин на живот

Нарастващият брой на жени с такъв проблем се дължи именно на заседналия начин на живот, прекалената употреба на алкохола и цигари, замърсяванията, които водят до натрупване на токсини в организма, недостатъчния сън, хормоналните проблеми, неправилното хранене…

Какво да променим? Всеки ден да правим 30-минутна разходка, но не бавно, а енергично и по възможност в парк. Веднъж седмично е добре да включим отпускащи практики: йога, масаж, медитация, пише „Здрaвeн журнaл“.

Да обърнем внимание на позата, в която седим, тъй като погрешната води до задържане на течности и лошо кръвообращение. И да ставаме по-често за раздвижване, дори за 15-30 секунди.

В храненето да заложим на умерено количество протеини, ограничаване на червеното месо и солта, елиминиране на колбасите, пържените храни, газираните напитки и джънк фуда и увеличаване на плодовете и зеленчуците, за предпочитане с червен и виолетов цвят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар