Кокосовото мляко – как да го направите и за какво да го ползвате?

Кокосовото мляко се извлича от кокосовите стърготини и смесено с вода се превръща в нещо като сметана


То е прекрасно средство за поддържане на младостта, защото съдържа витамини от всички групи – А, В, С, Е, К. Ценни са полиненаситени мастни киселини, които отлично подхранват клетките. Лауриновата киселина има антибактериални свойства и регенерира кожата. Миристиновата подпомага проникването в кожата на другите компоненти. Олеиновата запазва влагата и възстановява бариерните функции на епидермиса. Има и мед, полезен за целия организъм.

Продуктът може да се купи в различни форми – като гъст крем, течно мляко или сух прах. Вече навсякъде се продават и кокосови орехи, така че можете да си приготвите мляко и сами.

Едър и тежък плод е най-качествен. Светлият цвят говори за неговата свежест. Един от трите отвора ще откриете лесно. След като пробиете с остър нож, излейте сока. Разчупете ореха и настържете сърцевината. Залейте стружките с около литър вода. С блендер лесно ще се превърне в мляко. Може да го съхранявате в хладилника до 5 дни. Преди да го използвате, разбъркайте добре. Може и предварително да отделите утаеното масло по повърхността.

От кокосово мляко си приготвите крем срещу бръчки. Нанасяйте всяка вечер отделеното от млякото масло. А течността използвайте като лосион срещу отпускане на кожата.

Може да използвате кокосовото мляко и като дневен крем при суха кожа. За да не блести през деня, напоете тампона първо с вода и сложете няколко капки мляко.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар