Кои са храните, които не бива да държите в хладилника?

промоции

Не дръжте хладилника всичко, което ви дойде на ум. Има храни, които променят вкуса си, когато са оставени на студено и влажно


Хляб. Не е вярно, че мястото му е в хладилника, защото така не мухлясва. Там хлябът лесно поема миризми и губи естествения си вкус. Освен това, ако в хладилника е твърде влажно, плесенясва.

Кафе. Много хора си мислят, че в хладилника то запазва по-дълго характерния си аромат. Истината е, че ниските температури значително влошават качеството на кафеените зърна.

Домати, лук, чесън, картофи. При ниски градуси те имат непредсказуемо поведение. Нишестето в картофите може да се превърне в захар и охладените грудки да добият подчертано сладък вкус. Лукът и чесънът загниват заради слабата въздушна циркулация и повишената влажност, а доматите губят вкус. Тиквичките, тиквата, патладжаните в много по-малка степен променят вкусовите си качества, но също са в групата на топлолюбивите.

Киви, цитруси, диня, банани. И те понасят зле хладния климат и бързо губят добрия си външен вид. Ябълките при студ отделят етилен, който съкращава живота на другите плодове и зеленчуци.

Зехтин. На студено образува бяла утайка, понякога изцяло се сгъстява, а полезните му свойства намаляват.

Шоколад. При ниски температури се покрива с бели петна заради влагата, която замръзва и на повърхността му се образуват кристали захароза. Това не е вредно, но не е приятно за окото.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар