Как да преобразим дома си с малко средства?

С няколко прости трика, които споделят дизайнерите, можете да внесете холивудски блясък и повече стил у дома, дори да не разполагате с голям бюджет

Първата и най-важна съставка за преобразяването на дома е да добавите повече светлина. Буквално. Изберете допълнителни настолни лампи както за спалнята, така и за хола. Обособете кътчета, в които тези вещи да са акцент – можете да подредите две или три еднакви мънички лампи върху скрина в хола или пък ефектен лампион в единия ъгъл на помещението. Добавете и свещи навсякъде, където е възможно. Те обаче трябва да са бели и по възможност по-големи.

Класическите кристални полилеи също са важна част от усещането за шик и стил. Начинът, по който разпръскват светлината и пречупването й през кристалите, наистина променя интериора у дома.

дома си

Как да преобразим дома си?

Усещането за повече и по-светло пространство се създава и от огледалата. Ето защо, ако холът ви не е чак толкова голям, колкото ви се иска или до него не достига достатъчно количество дневна светлина – сложете голямо огледало като акцент на някоя от стените. Добавянето на метални елементи по мебелите или в декорацията е другата важна точка от мисията за холивудски дом. Искрящи метални рамки или пък вази, купи, статуетки и фигури от метал са чудесна идея.

Разточително

Леко разточителното усещане на стила, характерен за класическия Холивуд, идва от правилно подбрания текстил. Пухкавите възглавници и килими с по-дълъг косъм са си задължителни. Самото докосване на босите стъпала по рошавия килим е малка радост, както и полягането на меката възглавничка.

Десените са много характерни за пресъздаването на холивудския блясък. Започвайки от стените, минавайки през възглавниците, завесите и стигайки до килимите, добрата комбинация от десени е символ на изтънчен вкус и винаги привлича вниманието. Не се разливайте в цветната гама – гравитирайте около бяло, кремаво и златистите или платинени отенъци, когато избирате цвят на стените, килима или дивана.

Кадифе, велур, коприна, кожа – това пък са текстурите, които носят усещане за класа и стил, пише „Тeлегрaф“. Използвайте ги за тапицерия, възглавници, завеси, пердета и дори килими и покривки и ще получите желания бляскав ефект, съветват дизайнерите. Що се отнася до мебелите – те трябва да са с класически заоблени форми.

По стените

Картините са красивият завършек на всеки интериор. Портрет на любима звезда или пък абстрактна картина в подходящи тонове е добра идея. Ако помещенията не позволяват да ползвате стените по този начин, има друга декорация, от която можете да се възползвате смело – големи красиви букети. Белите цветя например, съчетана с правилната ваза, могат да създадат невероятно усещане у дома. Лалетата също са отлично решение. Класически сервизи с нежен златен кант могат да се подредят тук-таме или поне една чаша за акцент на композицията на помощната масичка да речем.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар