Изпитани трикове, които ще ви помогнат да намалите консумацията на сол

Вероятно познавате прекалено добре тази универсална подправка

Едва ли има човек на Земята, който да не знае колко вредна е солта за здравето.

За никого не е тайна, че прекомерната консумация на сол води след себе си редица здравословни проблеми. Сред тях са високото кръвно налягане, което пък на свой ред увеличава риска от инсулт или инфаркт. Не трябва да се пренебрегва и рискът от бъбречни проблеми.

В следващите редове ще ви разкрием с кои вкусни и ароматни продукти можете да заместите употребата на сол. Ето ги и тях:

консумацията на сол

Не прекалявайте с консумацията на сол

1. Червен пипер

Вероятно познавате прекалено добре тази универсална подправка. Всеки знае, че тя може да се използва по редица начини. Червеният пипер може да се комбинира отлично с пържени яйца, месни блюда, паста, печени ядки, картофи и дори пуканки. Във всички тези случаи той е добър заместител на солта.

2. Лютив червен пипер

Ако сте любители на по-пикантните храни, то това е още една възможност да замените солта с лютия червен пипер. Можете да го добавите не само към супи и месни специалитети, а и към печени ядки или зеленчуци. Покрай силния му вкус и загряващ ефект дори няма да усетите липсата на сол.

3. Оцет

С него можете да придадете отличен вкус на печени зеленчуци, риба, салати, и др. Дали ще използвате бял или винен оцет за целта, изборът е само ваш. Имайте предвид, че киселото намалява сериозно усещането за безсолност.

4. Босилек

Тази подправка се използва доста често в италианската кухня. Тя е универсална билка, която може да овкуси редица ястия, превръщайки ги в изключително апетитни, дори и с незначително количество сол.

5. Цитрусови плодове

Прясно изцеденият лимонов сок или сок от лайм е напълно достатъчен за овкусяване на салатата. Той може да промени изцяло вкуса на ястия от риба, морски дарове, салати, пиле и др., пише zazdraveto.net.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар