Факти от живота на кралското семейство, които са малко известни

промоции

Тези факти от живота на кралското семейство са малко известни и доста интересни


Популярно изкуство

През 1967 г. е нарисуван портрет на кралица Елизабет II, който оттогава е препечатван повече от 200 млрд. пъти – върху марки. Той е най-популярното произведение на изкуството в света.

Знай мястото си

На официални вечери почетният гост седи отдясно на кралицата. Именно първо с него тя трябва да поговори. Когато сервират второто блюдо, короновата особа вече може да общува с гостите си отляво. Състезателят Луис Хамилтън не го знае и когато е поканен в Бъкингамския дворец, веднага се опитва да завърже разговор с Нейно величество (той е поставен отляво). И е учуден, че макар че седи в непосредствена близост до кралицата, се налага да отложат беседата си до смяната на блюдата.

Мъжки характер

Сред титлите на Елизабет II са Ланкастърски и Нормандски херцог – именно херцог, а не херцогиня. Причината е кралица Виктория, която решава, че всички монарси, независимо от пола, трябва да носят титлата херцог, която в очите й има по-висок ранг от херцогиня.

Не пипай с ръце

Ако някога срещнете кралицата, дори не се опитвайте да й вземете автограф. Това е строго забранено, за да се избегне рискът от фалшифициране на подписа. На селфи също не разчитайте. Дори непринуденото ръкостискане е неизпълнима мечта. Протоколът точно определя кой може да се докосва до кралицата.

Образование

Елизабет II получава домашно образование и не изучава физика, химия и геометрия, а вместо това зубри конституция, право и история на религиите. Повече според двореца не й е необходимо има Но самата Елизабет не смята така и самостоятелно научава френски език.

Без право на глас

Членовете на кралското семейство не могат да гласуват на изборите. Тяхната съдба е да влияят на общественото мнение и внимателно да лобират за фаворитите.

Законът не е за кралете

Елизабет II е еданственият човек във Великобритания, който може да кара кола без книжка и регистрационни табели. Дори не е задължително да слага
колан. Кралицата няма паспорт.

Обредът на кръщенето

Всички деца в кралското семейство се кръщават във вода от река Йордан, в която е кръстен и Иисус Христос.

Искам в небето!

За да вземе сина си Джордж в самолета, принц Уилям иска разрешение от кралицата. Според протокола преките наследници не могат да се намират на борда на един и същи съд (летателен или плавателен), за да може в случай на трагедия страната да не се лиши от възможните монарси.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар