Как да направите косъма по-плътен?

Когато косъма е по-плътен и косата изглежда по-обемна. Има начин да предадете допълнителна сила на косъма с помощта на домашни маски


Дебелината на косъма се залага още при формиране на луковицата му и зависи от гените. Но може да му помогнете с домашни средства.

Започнете с начина на хранене. В менюто ви трябва да има повече зърнени храни, бобови продукти, ядки, семена, риба, месо, млечни и най-вече млечнокисели храни. През пролетта е добре да си помогнете и с добавки, съдържащи витамини А, В и С, желязо, цинк и сяра.

При миене на косата винаги нанасяйте два пъти шампоан на много добре намокрена коса. Първия път се измива мръсотията и се отделя излишната мазнина. След това вече идва подхранващият ефект. Съобразете шампоана с типа на косата си.

Има най-различни маски, които правят косата по-здрава и следователно увеличават дебелината на косъма.

Смесете 2 с.л. мед и 150 мл топло мляко. Нанесете в корените, като масажирате енергично. После разпределете маската и по дължината на косата. Покрийте главата с найлон и кърпа. Измийте след 30-40 минути с шампоан и изплакнете с копривена отвара.

Разредете с топла вода 3 с.л. протеин на прах до гъстота на сметана. Добавете 2 с.л пудра захар. Нанесете на чиста коса и измийте след час. Достатъчно е да правите маската два пъти в месеца.

Разбъркайте 2-3 с.л. масло от репей с по 1 ампула витамин А и Е. Нанесете по цялата дължина на косата, като отделяте специално внимание на връхчетата. Завийте с найлон и кърпа. Измийте на сутринта с шампоан. При редовна употреба косата става по-гъста и здрава.

Добър ефект има желатиновата маска. Залейте 1 ч.л. желатин с 2 с.л. вода и оставете за 40 минути да набъбне добре. Добавете 1 ч.л. горчица, 1 ч.л. безцветна къна и 1 жълтък. Нанесете на косата, затоплете с найлон и кърпа. След 30-50 минути измийте.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар