Кралицата се оплака от тежестта на короната си

промоции

Короната е създадена през 1661 година

Британската кралица Елизабет II се оплака от тежестта на короната си и призна, че се е страхувала да не й счупи врата, предаде Би Би Си.

В нов документален филм на обществената медия кралицата за пръв път говори за коронацията си преди 65 години. На церемонията, освен 2,5-килограмовата корона, Елизабет е

Кралица Елизабет

Короната е направена от 444 блестящи бижута

носила и рокля със 6-метров шлейф, поради което едва е успявала да ходи. Украшението, символ на монархията, обаче се оказало истинско предизвикателство за Нейно Величество.

„Не можеш да се наведеш да четеш речта си с короната. Толкова е тежка, че може да ти счупи врата“, сподели Елизабет.

Бижута

Короната е създадена през 1661 г. за крал Чарлз II от бижутера Роберт Винер. Изработена е от солидна златна рамка и е висока повече от 30 см. Има 444 блестящи бижута, сред които рубини, аметисти и сапфири. Кралицата не е носила короната си от 1953 г., когато е коронясана.

През останалото време Елизабет носи друго украшение на главата си. Това е имперската корона, която слага на официални събития, като откриването на годишната сесия на парламента или по време на речите си.

Сутиени

Междувременно кралицата се принуди да се откаже от услугите на компанията, която я снабдява с бельо, след като загубила доверие в бранда. Причината е, че бившата собственичка на фирмата написала книга, в която дава детайли за пробите в Бъкингамския дворец.

Джун Кентън заяви, че компанията „Ригби енд Пелър“ е загубила правото си да афишира кралския герб, след като тя е споменала кралските особи в книгата си „Буря в чашка Д“. 82-годишната Кентън сподели, че загубата на Елизабет като клиент „ я е убило“. Тя добави, че съжалява за постъпката си, и че не е трябвало да споменава кралското семейство в автобиографията си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар