Да преследва мечтите си може само дете, което е научено как да избира целите си!

Ти лайф за Лекува

Бъдете отворени влеченията на детето, за да дадете увереност и самочувствие, че може да открие собствената си идентичност


Ако не го направи, няма да стигне и до онова, което вас всъщност ви тревожи и с което бързате – да избере вече област, в която иска да продължи да учи и да се развива професионално.

Имайте предвид, че тийнейджърите понякога неволно следват интересите на родителите си, за да получат одобрението им. Например бащата е бил плувец и обича да разказва за постиженията си. Като го слуша, синът отива нахъсан на тренировка, а след това се връща разочарован у дома, защото водата не е мястото, където е силен. Това се случва обикновено на онези тийнове, които не получават достатъчно похвали у дома и все се стремят да си спечелят повече внимание. Ако виждате, че детето ви се занимава с нещо, за да ви угоди, но то не му подхожда, опитайте да го отклоните.

Отделяйте време всеки ден да изслушвате какво го вълнува, какво е постигнал и какво не е успял. Това е начинът да му дадете идеи как да избере нещата, към които наистина изпитва влечение.

Не бързайте да изразявате мнението си по всички въпроси

Понякога е наложително да се намесите и да сигнализирате, че според вас нещо е нередно или пък би могло да се случи по-лесно по друг начин. Но по-често просто попитайте „Искаш ли да чуеш моето мнение?“ Ако не иска, не го давайте. Човек изгражда идентичността си, кога-то има свободата сам да формира мнението си и да взема решения.

Всъщност намирането на идентичността само започва в пубертета. Напълно възможно е тийнът да реши, че иска да стане лекар, а после да кандидатства в НАТФИЗ. Ако в тези бурни пубертетски години със сигурност можете да му помогнете с нещо, то е да осъзнае ценностите на групата, към която принадлежи – неговото семейство. Това не означава да стане адвокат трето поколение. Означава да стане архитект, ако иска, но добър архитект. Покажете му през фамилните традиции как се гради идентичност. Разказвайте му историята на рода и си измислете девиз. Например „Ние сме Филипови – семейството, което преследва мечтите си до дупка! “ Вашият син или дъщеря трябва да знае, че най-важната част от идентичността и уникалността на всеки човек е да бъде верен на себе си.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар