Как да програмирате детето за успех в живота?

промоции

Иска ви се детето ви да порасне и да има успех в живота. Това съждение може да се сравни по оригиналност с „водата е мокра“

успех в живота
Че кой родител не иска всичко най-прекрасно за детето си?! Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш, казваше един герой на Николай Хайтов. А психолозите пък казват, че възпитанието на успешния човек започва от раждането и ваше задължение на родители е да „изработите“ желанието си.

Успешни хора са амбициозните хора. Амбиция не е мръсна дума. Тя означава човек да си поставя цели и да полага усилия за осъществяването им. Амбиция означава и човек да иска да бъде пръв. Заради това най-често се смята, че тя не е съвсем положително качество.

Между здравословна и болезнена амбиция има голяма разлика. Отговорност на родителите е да научат детето да я прави.

Нормално е то да има за цел да покаже, че е най-доброто в групата, когато в забавачката играят на думи примерно, или в класа, когато учителката организира викторина по „Човек и общество“.

Ненормално е синът или дъщеря ви да изживява драматично, когато друго дете се окаже по-добро

Такава трагедия настъпва, ако родителите са се постарали да възпитат амбициозно дете, но не са му обяснили, че другите деца се стреми днес да постигне повече от вчера. Означава каквото и да прави, да се старае да го направи по най-добрия начин. Което ще рече, че трябва да научите детето да определя какво иска, а след това с постоянство и упоритост да го осъществява.

Лесно е на теория, трудно е на практика. Специалистите съветват още от най-ранна възраст да поставяте пред сина или дъщеря си предизвикателства.

Шарената дрънкалка е интересна за 3-месечното бебе и то посяга, докато успее да я хване. Музикалната играчка го провокира и на 6 месеца то прави усилия да пълзи, за да стигне до нея.

В никакъв случай не пропускайте да подготвите детето за възможния провал със същото усърдие, с което го подготвяте да бъде амбициозно. Иначе рискувате то да преживява огромен стрес при всеки неуспех и дори да изпада в депресия.

Тези примери само на пръв поглед са далеч от възпитаването на амбиция. Но като се замислите, точно за нея става дума

Дрънкалката е цел и предизвикателство, което бебето поема и покорява. Естествено, че е по-лесно да му подадете играчката, вместо да го оставите да се мъчи да пълзи към нея. Точно това ще направите, за да не се изнерви, ако дълго не успява да я стигне. Но първо трябва да го оставите да опита, да положи усилия.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар