Притчите на Соломон – урок по финансов успех

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Соломон – най-мъдрият и най-богат човек явно е разбирал от управление и умножаване на парите!


БОЖИЕТО – БОГУ

Почитай Господа от имота си. И от първаците на всичкия доход. Така ще се изпълнят житниците ти с изобилие, е линовете ти ще се преливат с ново вино.
Притчи 3:9-10

В еврейския закон Господ заповядва на Своя народ да отдава една десета част, тоест първите плодове от всяка печалба. Днес нашата печалба се измерва в пари. И отдавайки една десета част на Бога и на Неговото дело, изпълняваме главния закон на изобилието. Всевишният ще благослови и защити останалите 90% от нашия доход!

ТЪРСИ МЪДРОСТ, А НЕ ПАРИ

Защото търговията с нея е по-износна от търговията със сребро и печалбата от нея е по-скъпа от чисто злато. Притчи 3:14

Как Соломон е станал най-богатият и влиятелен човек в света? Той поискал от Бога мъдрост и я търсел всеки ден във всяка дреболия: наблюдавал природата, хората, техните думи и постъпки. Правел изводи от всичко, което виждал и узнавал, и ги използвал в практиката си. Така, постъпвайки мъдро, се сдобил и със слава, и с богатство.

ПОМАГАЙ

Не въздържай доброто от ония, на които се дължи, когато ти дава ръка да им го направиш. Не казвай на ближния си: „Иди върни се пак, и ще ти дам утре“, когато имаш при себе си това, което му се пада. Притчи 3:27-28

Когато имаш възможност да помогнеш, помагай. Всичко, което можеш да дадеш на хората, когато то действително им е необходимо, направи го, без да чакаш удобен момент. Защото утре помощта ти може и да не е необходима.

Днес е най-добрият ти шанс да протегнеш ръка за помощ и да получиш благословия от Твореца!

Освен това не бъди прекалено привъзран към парите, сами по себе си те са само средство, а не цел. Нека душата ти
да е щедра!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар