Как да провокирате любопитството на детето в детската градина?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

На 3-4 годинки детето обича да наблюдава действията на възрастните и с
желание помага

Възложете му работа и в най-обикновени битови ситуации задавайте въпроси, давайте пример с логични и последователни обяснения, включвайте сравнения. Карайте го вечер да разкаже на баща си какво сте правили през деня.

Често родителите сами се превръщат в пречка за любопитството на детето. Едната причина е страхът, че може да се нарани. Когато не му разрешавате примерно да се качи на дървото, вие го спирате да види какво има между клоните и как изглежда земята от високо. По-добре помогнете акцията да мине безопасно, не пресичайте порива му.

Съвсем нормално е мама да предупреди наследника си да се държи възпитано, като отидат на гости

Но също съвсем нормално е на него да му са много интересни десетки неща в тази къща. Така че се постарайте да съчетаете приличното държание с любопитството, като се уговорите как да помоли домакините да разгледа това или онова. Не е добре и да изолирате детето, когато ви дойдат гости вкъщи. На него много му се иска да чуе за какво ще си говорите, да ги наблюдава. Не му забранявайте да задава въпроси или да се вмъква в разговора. Само го научете да не прекъсва възрастните. После му обърнете внимание и позволете вас да пита за всичко, което му е било любопитно, но не се е осмелило да проучи.

Вечно заетите и преуморени родители много често не издържат стотиците“ защо“, които непрекъснато чуват. Това е най-сигурният начин да охладите любопитството на детето. Когато то ви задава въпроси, обърнете им внимание, дори да ви изглеждат безсмислени. Вашите отговори и вашите допълващи въпроси по темата не само му дават информация, но и развиват умението му да разсъждава, провокират интереса му към взаимосвързани явления и любознателността да научи още.

Много важно е да уловите какво му е най-любопитно и да не скъпите усилия да обърнете внимание на темата. Ако синът ви се увлича от самолети, заведете го на летището и наблюдавайте как излитат, сглобете пластмасов макет на истински самолет, пише „Всичко за семейството“. Ако дъщеря ви се интересува от мода, прочетете в енциклопедията за нея.

От вашите усилия зависи да поставите основата на интелекта на своето дете, който след това учителите в детската градина и в училище ще развият.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар