Искате повишение? Следвайте тези съвети!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Вече няколко години се трудите с надеждата, че ще оценят усилията ви и ще ви повишат. Но все не се случва. Не чакайте, а вземете нещата в свои ръце. И помнете – ако сте получили повишение не заради професионалните си качества, няма гаранция, че ще запазите мястото си.

1. Съставете план за действие

Освободила се е позиция, която много искате да заемете. Трябва обаче да докажете, че сте най-подходящият кандидат за мястото. Преценете трезво способностите си, анализирайте вероятностите и ако смятате, че имате шанс, съставете план. В него отбележете и най-малките подробности за ситуацията и разработете сценарии за различните варианти на

повишение

Не чакайте, вземете нещата в свои ръце

събитията и решения за евентуални затруднения.

2. Преодолейте страха от началника

Отървете се от притеснението – шефовете също са хора, а не някакви страшилища. Преди още да сте започнали да действате за повишение, трябва да можете да се изправите пред началника спокойно, да разговаряте уверено, да умеете да усещате настроението му и да „четете“ езика на тялото. Всеки има свои маниери, особености и предпочитания – важно е да сте наясно какво най-много цени вашият шеф в служителите.

3. Спечелете уважението на колегите си

За целта трябва да внимавате как се държите – не ги подценявайте, но и не им се „давайте“. Контролирайте емоциите си и не проявявайте лично отношение. За да се издигнете, трябва да покажете лидерски качества – готовност да носите отговорност, да взимате решения и да давате идеи, които да „запалят“ екипа да ви последва. Така ще заслужите уважение първо в своята среда, което ще се „пренесе“ и по-нагоре.

4. Научете се да общувате правилно

Бъдете учтиви и доброжелателни към всички в службата, усмихвайте се, не повишавайте тон. Никога не си позволявайте грубости или нетактични забележки и отрицателни оценки – проявата на агресия ще породи ответен удар, даже и да сте сто процента прави в дадена ситуация. Всеки гледа от своята стряха, така че когато видите, че не можете да убедите колега по спорен въпрос, оттеглете се. Водете разговор, а не монолог, говорете и изслушвайте другия.

5. Изказвайте мнението си

„Началникът винаги има право“ не е правилната стратегия – не бива все да се съгласявате с него. Понякога шефът може да се изкаже, без да е избистрил докрай идеята си, и ако вие на мига „аплодирате“, рискувате да ви сметне за човек без мисъл в главата и собствено мнение, пише „Журнaл“. Ръководството очаква подкрепа от служителите си, но и коректив.

При съвещания обмисляйте предложенията, изказвайте мнението си (дори да е против), давайте нови идеи и конкретни решения.

6. Не се плашете от сложни задачи

Дори никога да не сте се нагърбвали с подобен ангажимент, не отказвайте – щом ви натоварват с него, значи ви гласуват доверие. Може да са необходими допълнителни усилия, но така се върви нагоре по служебната стълбица.

Потърсете консултация с компетентни хора, прочетете повече информация по темата, не пестете сили и време, за да се справите. Докажете на шефа, че сте ценен кадър, на който може да се разчита в трудни ситуации. Покажете, че с радост работите за общото дело и можете да надскочите себе си. Така със сигурност ще сте едно стъпало по-нагоре от колегите си.

7. Повишавайте квалификацията си

Човек се учи цял живот, така че проявявайте инициатива за собствената си компетентност. Посещавайте професионални семинари, запишете се на курсове за допълнителна квалификация, учете се от по-напредналите си колеги. Не се притеснявайте да задавате въпроси на началника си, когато не сте наясно или когато искате да обогатите знанията си.

Внимавайте обаче да не се превърнете в досадник, който си вре носа, където не му е работа. Никой не обича мистър Всезнайко, имайте мярка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар