Как да подредите продуктите в хладилника, за да спестите ток?

промоции

В жегите вероятно ви идва на ум, че е добре да понижите градусите на хладилника и фризера, за да не се развалят продуктите


Но изборът на най-подходящата температура зависи не само от сезона, а и от това какво държите в хладилника и как го подреждате. Ако не спазвате правилата, като намалите градусите заради пържолите, рискувате да съсипете свежите зеленчуци за салатата. При това ще увеличите консумацията на ток и ще натоварите месечната си сметка.

Всеки производител на бяла техника осигурява подробни писмени инструкции за експлоатация на всеки отделен модел. В упътването е точно описано каква трябва да е температурата в отделните зони на хладилника и какви продукти трябва да се съхраняват в тях. Добре е да изучите инструкцията и да свикнете да подреждате хладилника според нея. Освен това я дръжте под ръка за справки, особено когато купувате за пръв път нови продукти.

Повечето пресни плодове и зеленчуци например трябва да се държат в отделенията, чиято температура е между 0 и 4 градуса.

Салатите и тропическите плодове обаче предпочитат съхранение при 5 и повече градуси, за да запазят качествата си.

Продуктите ще се развалят бързо, ако по тях има вредни микроорганизми. И при минусови температури някои бактерии и плесени продължават да живеят. Студът може да забави тяхното вредно въздействие, но не и да го преустанови напълно. Затова почиствайте продуктите, преди да ги сложите в хладилника. Не дръжте там вече започнали да се развалят продукти. Ефикасна профилактика в това отношение е и поддържането на перфектна чистота и редовна дезинфекция във вътрешността на уреда.

Наложи ли се да заредите хладилника с повече продукти, това не означава да въртите температурния регулатор, за да им осигурите по-бързо изстудяване. Добре работещият хладилник ще реагира на топлинното натоварване за едно и също време, независимо от позицията на регулатора. Ако компресорът не се включва и продуктите не се охлаждат, трябва да потърсите техник или да смените уреда с нов.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар