Седмицата преди отпуската е много по-страшна от седмицата след отпуската

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Двете седмици отпуска са страхотни, но едната седмица преди това е кошмар


Ако смятате така, вие сте от мнозинството работещи българи, които не могат просто да сложат на гишето табелка „Елате след 15 дни“. А им се налага кажи-речи да отработят почивката си, като свършат преди нея маса от задълженията си, защото няма кой да ги замести. Нормално, компаниите търсят максимална ефективност и не държат хора със свободен капацитет.

За да не стигнете до отпуската полумъртви от умора, е добре да се постараете правилно да организирате деловите си ангажименти преди това. Има хитрини, които впрочем помагат по всяко време да успявате с крайните срокове, без да се претоварвате.

Задължително е да не разчитате само на паметта си, а да си записвате. Няма човек, който е в състояние да не забрави нещо, когато е затрупан с десетки задачи всеки ден. Направете си календар и в него вкарвайте всичко, което трябва да правите, като посочите крайния му срок. Така ще можете да въведете хронологичен ред, да планирате и да улесните работата си.

За задачите, който нямат точно определен краен срок, сами си сложете. Липсата на спешност е подвеждаща дори за най-дисциплинираните – в сетния час някак си се оказва, че се струпват много задачи. Всъщност вие имате генерален краен срок – края на работното време в последния ден преди отпуската. Тъпо ще е да отмятате задължения до среднощ, защото не сте си ги разположили правилно във времето.

Добрата организационна култура предполага и да разделите големите проекти на части. Преценете колко време ви трябва за всяка и си поставете краен срок за изпълнението й. Това има и психологически ефект – чувствате преминаването на етапите като постижение, казвате си „Вижда му се краят“ и се мотивирате да продължите.

Важно е да не се размотавете. Много хора обичат да отлагат, понеже има време до крайния срок. Започват да работят в последната минута, а винаги е вероятно нещо да се обърка, изпълнението да продължи по-дълго от предвиденото или да е нужно някоя операция да се повтори, пише „Всичко за семейството“. Ако нямате дори малък буферен период, за да се върнете
назад при необходимост, закъснявате и останалите задачи ви затрупват като лавина. Така че ако ви чака задължение, заемете се с него при първа възможност. Свършете го, пък после си направете кафе пауза.

И се постарайте да отстраните всичко, което ви разсейва. Това разсейване ще е за ваша сметка, защото може да се наложи да оставате след работно време.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар