Супер хитринки: Как да запазим тена по-дълго?

Възможно е и не е чак така трудно, както изглежда на пръв поглед. Единственото, от което имате нужда, е постоянство и подходящи козметични продукти.

Вероятно ви се е случвало към края на летния сезон да искате да задържите максимално дълго хубавия си бронзов загар, получен по естествен и напълно здравословен начин. Добрата новина е, че това е напълно

тен

Как да удължим слънчевия тен?

възможно и е изцяло във вашите ръце. Единственото, което трябва да направите, е да се заредите с подходящи продукти – козметични и домашни, както и с постоянство.

Колко точно издържа бронзовият загар?

Тенът обикновено трае около 21 дни. Причината е, че кожните клетки се възпроизвеждат бързо. Така че след определен период от време се налага да се простите с хубавия загар. В този смисъл тенът е временно състояние. Но разбира се, всичко е строго индивидуално и зависи от много фактори: възраст, тип кожа, козметични навици…

В известна степен и измиващите средства са виновни за по-бързото падане на шоколадовия загар. Някои продукти съдържат по-активни вещества, които малко по малко отмиват тена.

План за действие

Ако искате да задържите максимално загара, трябва да започнете да полагате усилия още със завръщането си от почивка. Така например, използвайте меки, щадящи и кремообразни миещи средства, които не атакуват хидролипидния слой и предотвратяват излющването на кожата.

Ползата от тях е двойна: освен, че ще предпазите кожата, ще й доставите и една по-дълбока и трайна хидратация, от която тя има нужда точно в този момент. По възможност използвайте по-щадящ сапун или душ гел. Добавете масла, които допълнително да омекотят кожата.

Ключова дума – хидратация

Да, това е основното, което трябва да имате предвид, когато избирате козметика за периода след лятната почивка. Кремовете – и за лице, и за тяло, е добре да бъдат максимално овлажняващи, а ако кожата е твърде суха, използвайте продукти с ефект срещу лющене. Подхранващите масла след баня, които се прилагат върху влажна кожа, са подходяща грижа за такива моменти. Специалните лосиони, които съхраняват и възстановяват хидролипидния слой на кожата, са добро решение с бърз и видим ефект. Някои автобронзанти съчетават и грижа за кожата.

Забравете силните ексфолианти!

Има продукти, които макар и с много добри качества, не са подходящи конкретно за този случай и е добре да бъдат оставени за друг период от годината, пише „Журнaл“. Такива са ексфолиантите, които премахват мъртвите клетки, но свалят и тена, затова е по-добре да ги отложите за по-късните есенни месеци. Това съвсем не означава, че не трябва да почиствате кожата, но използвайте нежни ексфолиращи продукти.

Домашни хитрости

Някои домашни трикове ще ви помогнат да съхраните тена по-дълго. Взимайте вана с топла вода, към която сте добавили отвара от черен чай. Направете си също така домашен масажен крем от мляко, мед, лимон и кафява захар – за мазна кожа, или авокадо, зехтин, брашно, овес и царевица – за суха кожа.

Помнете – не бива да търкате кожата, а съвсем леко и нежно да масажирате с тази смес. Променете и менюто си – хапвайте, повече храни, богати на бета-каротин и Омега 3 мастни киселини за по-добра хидратация.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар