Дете и куче под един покрив – ето какво трябва да знаете

Обикновено децата и кучетата взаимно се привличат и се разбират отлично. Но невинаги… Кое е вярно и кое не за отношенията между най-малките членове на семейството и домашните любимци?

дете куче

Кучето създава доверие

Някои породи са по-подходящи за малки деца

НЕВЯРНО

Според проучване, проведено в Германия през 2010-а година, най-много ухапвания годишно се правят от породите лабрадор и немска овчарка, които имат репутацията на мили кучета. Всъщност отношенията между куче и дете зависят главно от това как кучето е било възпитавано от ранната си възраст.

Кучето създава доверие

ВЯРНО

Присъствието на куче в дома създава психически комфорт на детето, което намира в негово лице верен компаньон и приятел. Кучето успокоява детето, дава му увереност и му позволява да се освободи от вътрешното си напрежение.

Ласките помежду им не опасни

ВЯРНО и НЕВЯРНО

От страна на кучето това е знак за привързаност и уважение. В закачките му няма никаква заплаха и би било по- грешно да забраняваме на детето да им се радва, пише „Журнaл“. Това общуване може да бъде проблематично, ако кучето има глисти, защото може да ги предаде на детето.

Детето може и само да се занимава с кучето

НЕВЯРНО

Детето не може да го заведе на ветеринар, да му купи храна или да намери човек да го пази по време на отсъствието ви. Когато взимате решението да си имате куче, помислете за всичко това и не разчитайте, че децата ще могат да ви заместят.

Детето трябва дa участва във възпитанието на кучето

ВЯРНО и НЕВЯРНО

До шестия месец на кучето то трябва да бъде възпитавано от възрастните. Ако детето е над 8-годишно, то може да му нарежда да седне или да се изправи, да го подканя за разходка, но не бива да го наказва. За възпитанието на кучето може да ви помогне специализираната литература.

Кучето развива чувството за отговорност на детето

ВЯРНО

Който има куче, знае, че това е сериозен ангажимент – то трябва да бъде извеждано (и когато вали!), да бъде хранено и поено, четкано, къпано, да му се отдели място в колата, да бъдат разбирани неговите емоции.

Детето участва в тази грижа и постепенно осъзнава, че от него зависи друго същество, което има своите потребности.

Не могат да си навредят един на друг

НЕВЯРНО

Децата често стават жертва на ухапвания. Това се случва, когато кучето е зле възпитано или пък ако детето го изплаши с внезапната си реакция. Малките трябва да бъдат научени да не безпокоят кучето, когато то се храни, спи или гризе кокал.

Близки са по манталитет

ВЯРНО

Децата и кучетата имат една обща черта – те обожават играта. Този източник на удоволствие ги сплотява, при условие че кучето не хапе и се подчинява на заповедите.

Правят си компания в отсъствието на възрастните

ВЯРНО и НЕВЯРНО

По принцип дете под 8-годишна възраст не трябва да бъде оставяно само с кучето. Наблюдавайте отношенията им и следете за всяка проява на агресивност, както и за реакциите на кучето в момента, в който се появи детето – дали го избягва, дали ръмжи или отмества погледа си от него. По това ще прецените можете ли да ги оставяте сами.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар