Спестете си гафовете по време на работа с домашна хлебопекарна

промоции

Тя е удобна и лесна за употреба

Но за да става наистина вкусен пресният хляб за семейната трапеза, трябва да овладеете тънкостите при управлението й.

1. Ако печивото се надига прекалено бързо и много, значи или сте сложили повече мая в тестото, или сте прекалили със захарта, която влияе върху силата на маята. Причината може да е и в твърде многото течност. Понякога грешката е банална – да сте сложили по-голямо количество тесто или да сте включили машината на по-висока температура от необходимото.

2. Печивото не се надига достатъчно заради пресоляване или заради добавки като сирене и солени ядки. Температурата също има значение – твърде горещите съставки убиват маята, студените стопират нейното действие. Прекалено сухото и жилаво тесто също втасва трудно. Внимавайте и как използвате машината. Ако по време на замесването капакът й е стоял продължително време отворен, топлината от работната камера е излязла и тестото не е втасало. При избиране на бърз цикъл на печене хлебното тесто с мая също не може да се надигне.

3. Ако при цикъла на месене тестото не се оформя на топка, остава трошливо, на парчета, значи трябва да добавите вода, докато добие еластичност. Ако е течно, трябва да добавите две-три лъжици брашно още докато машината меси.

4. След като се е надигнало, тестото веднага спада или това се случва през първия етап на печеното. Ако причината не е в сбърканите пропорции на съставките, то проверете дали машината не е оставена да работи на течение. Всяко разклащане или местене на уреда също пречи на нормалното изпичане на хляба.

5. Ако по повърхността на хляба остава брашно, при следващото пускане на машината се постарайте няколко минути след началото на замесването да отделите брашното от стените на формата с мека силиконова лопатка. Ако коричката на хляба е сбръчкана и мека, значи при изстиването на повърхността му е кондензирала влага. Ако коричката е загоряла, значи сте прекалили със захарта. Искате ли сладък хляб, използвайте режима „светла коричка“ или „сладък хляб“, ако машината има такава програма.

6. В средата или отгоре тестото е недопечено, ако не сте сложили достатъчно брашно или е твърде мазно.

7. Добавките в тестото, например ядки или сушени плодове, не остават цели, а са натрошени и намачкани. Причината е, че не сте ги сложили, когато трябва. Добавяйте ги при подаването на съответния сигнал от машината, а ако такава опция липсва, ги слагайте 5 минути преди края на фазата на замесване на тестото. Но не по-късно, иначе няма да се смесят добре с тестото.

8. Ако провалът е пълен и вместо хляб извадите от машината лепкава слоеста топка, значи или сте забравили да поставите лопатката за заместване на тестото, или сте я поставили неправилно. Възможно е и работната кана на машината да е поставена неправилно.

9. Ако от машината започне да излиза дим, вероятна причината е, че част от продуктите е попаднала върху нагревателния елемент. За да избегнете това, изваждайте работната чаша от машината, преди да започнете да поставяте съставките в нея.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар