„Под прикритие” с фон дьо тен

Малки пъпки, тъмни кръгове около очите, фини бръчици – всяко несъвършенство по лицето може да бъде прикрито, стига да има правилното оръжие в ръцете си, съветва в последния си брой сп. „Блясък”.

Кога и какво?

Често говорим колко важно е да си наясно с типа на кожата си. Ще ти го напомним и този път, защото темата за коригиращите продукти го изисква. Обикновено се опитваш да избереш правилния нюанс фон дьо тен и пренебрегваш как той би се отразил на кожата ти. Например проблемната акнеична кожа изисква фон дьо тенът да е с лека флуидна формула, да е некомедогенен и да не запушва порите, защото може още повече да я възпали. При комбинирана кожа е добре да из­ползваш пудра с матиращ ефект за Т-зоната, където е по-мазна. Кремоообразните текстури са подходящи за сухата кожа. При фини бръчици пък преди фон дьо тена нанасяй основа, която да изравни тена и да омекоти линиите по лицето. Едва след това пристъпи към същинска­та част. Помага и ако използваш апликатор-гъба, за да разнесеш продукта по-равномерно. Ако все пак държиш да използваш върха на пръстите си, задължително се увери, че са чисти.

За още по-добри резултати

Понякога дори и най-добрият ко­ригиращ продукт не стои добре на лицето, а причината може да се със­тои в неподдържаната кожа. Затова е хубаво поне два пъти седмично да ексфолираш лицето си, за да премах­ваш мъртвите клетки. Това помага на фон дьо тена да се разнесе по-добре и да стои като „втора кожа“. Ако използваш пък компактен фон дьо тен, първо остави крема преди това да се абсорбира напълно от кожата и едва тогава трябва да пристъпиш към грима. В противен случай ще попречиш на покривността му. По­някога обикновените фон дьо тен и съдържат консерванти, които могат да предизвикат зачервявалия, особено при чувствителна кожа. Тогава ти препоръчваме минерална пудра.

Пълно заличаване

Сред фаворитите ни този сезон е ко­ригиращият фон дьо тен Dermablend на Vichy, който има много добра покривност при тъмни кръгове око­ло очите, пигментни петна, белези и зачервена кожа.. Сред предимствата му е и неговата устойчивост до 16 часа.

  • Dermablend на Vichy* се адаптира към Всеки тип кожа и ще ти допадне с неж­ната му текстура. Може да го използваш и само върху про­блемните зони с леко потупване на пръ­стите, ако не искаш да го разнасяш по цялото лице.
  • Флуиден фон дьо тен на Sephora. Прикрива несъвър­шенствата и не утежнява кожата. Нещо, което ще ти е необходимо през идващите топли дни. (30 лв.)
  • Компактна минерална пудра Ever Matte на Clarins*. Комбинира ползите от растенията с чистотата на минералните пигменти за матиране, контролиране на лъщенето и изглаждане на кожата. Абсорбира излишната себумна секреция и свива порите.
  • Компактен фон дьо тен Vitalumiere Aqua на Chanel*. Омекотяващи масла осигуря­ват комфорт за кожата. Едновре­менно с това тя е хидратирана и защитена. Пости­га естествено покритие и тенът е по-сияен.
  • Нежен фон дьо тен с флуидна текстура за лесно постига­не на естест­вен свеж тен Photo’Perfexion Light от Givenchy (79 лв.)

Още съвети на тема: Фон Дьо Тен – видове, избиране и нанасяне:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар