Как да се оправите ако имате връзка с мъж „съблазнител”…

Съвместният живот с един Дон Жуан или Казанова е доста неспокоен. Ето няколко ключа към разбирането на тази постоянна нужда от покоряване на женските сърца – те ще помогнат за адаптирането към любимия или за… раздялата с него.

В голямата общност на мъжете, за които жени­те са сред най-важни­те неща в живота, се открояват блестящите съблазнители, тези, които разно­образяват всяко парти, правят комплименти на приятелките на майките си, използват чара си така, че дори да си уредят изгоден заем от банката, при условие, че въпро­сът зависи от жена, пише в последния си брой сп. „Журнал за жената”.

Съблазнителят нарушава всич­ки табута в секса и обещава върхо­вен екстаз. Жената, която споделя с него определен момент от живота му, обикновено го обвинява в мно­гобройни изневери. Но пред него никога не стои въпросът как да се измъкне от връзките си с жените, защото всъщност не ги е създал. Съблазнителят се интересува от жените изобщо, в техния събира­телен образ.

Всички сме срещали определен тип магнетични мъже, в чиито по­гледи се чувстваме неповторими. Те казват думите, които винаги сме мечтали да чуем. В тази дисципли­на са шампиони, но преминаване­то към действие не ги интересува. Обяснението на психолозите е, че зад мъжествената си външност този вид съблазнители подсъзна­телно се идентифицират с другия пол. Те изиграват етюда на флирта, за да разберат какво е жената.

По какво ще ги познаете? Ако ва­шият приятел е склонен към лъжи и се оживява само, когато на хоризон­та се задава „плячка“, ако в изказва­нията си се проявява като женомразец, има голяма вероятност да е от типа съблазнител на думи.

Истинският Казанова е човек на действието. Той използва целия си арсенал, за да оплете жертвата, което изразява неговия стремеж към признание. Той няма ста­билно самочувствие. Толкова е нарцистичен, че става зависим от мнението на другите. Това трябва да знае жената, която страда до такъв мъж от мисълта, че не му е достатъчна. Проблемът не е в нея. Тя е с него, защото така застава на предно място в редовете на конкуренцията – нали е победила останалите!

Да бъдеш избрана от съблазни­тел, е постижение, но крие риска отново да се почувстваш нито първата, нито единствената в очи­те на един мъж, на когото отделяш най-важното място в живота си.

  • Той се развихря в момента, в който го оставите сам

Вече сте го виждали да флиртува с жената, която се грижи за вашето бебе. Чували сте ваши приятелки да казват: „Мъжът ти обича да сваля, нали?“ Чувствате се глупаво, тъжно ви е и му го каз­вате. Но той отрича докрай и твърди, че всичко това са шеги без никакво значение.

Kak трябва да реагирате?

Не осъзнае ли, че има проблем с жените и нужда от терапия, той никога няма да се промени. Ако ви кара да страдате, трябва да го напуснете, или да си признаете, че страдани­ето ви носи удоволствие

Първо престанете да се самозаблуждавате, че той няма да отиде по-далеч от флирта. Неговото поведение е добре изчислено – ако се появят благоприятни условия, той ще преми­не към действие. Като всички съблазнители, и вашият не е „смлял“ Едиповия си комплекс. Страдал е, че не е бил всичко за майка си и че тя му е „изневерявала“ с баща му. И си отмъщава чрез вас.

  • Той флиртува във ваше присъствие

Под носа ви танцува с други, прави комплименти на приятелките ви, дори с продавачката от близкия магазин се опитва да завърже интимен разговор и това ви унижава публично.

Как трябва да реагирате?

Подсъзнателно той ви казва: „Прави с мен това, което аз правя с другите“. Без съмнение той изпитва желание да върне еротиката във вашата връзка и търси да събуди ревността ви. Не попадайте в този капан. Неутрализирайте поведението му, като отидете до него хванете нежно за ръката. Целунете го пред всички. В къщи си изяснете нещата. Ако той си признае, че е търсил реакцията ви, всичко е наред. Ако отрича, му кажете: „Е, скъпи мой, спокоен ли си сега, че жените все още те харесват?”

  • Той не може да устои на жените и вие знаете това

Той е изневерил на любимата си, когато е тръгнал с вас. Сега ролите са размене­ни, вие сте потърпевша и не понасяте изневерите му.

Как трябва да реагирате?

Налага се да скъсате с наивността си. Това, че той е толкова откровен и ви изневерява от­крито, не прави от него честен човек. Някои жени са запазили много архаичната предста­ва за мъжа, който излиза от пещерата, за да ловува. Те страдат, но в същото време изпит­ват удовлетворението, че са с един истински мъж, силен хищник без скрупули, едва ли не полубог! Аргументите, които изтъквате пред своите приятелки, са, че той ви глези, отрупва ви с подаръци и се държи много нежно. Разберете, че съблазнителят е стратег и знае как да плати дълга си към вас, за да продължава да ви владее. Всъщност целта му е да ви обърка – от една страна поведението му ви унижава, от друга – той се показва щедър и внимателен. Ако не го напуснете, това означава, че предпочитате изгодите от тази връзка пред една истинска любов. За вас е добре да осъзнаете мотивите си.

  • Той винаги прави шоу пред другите

Вкъщи е много вни­мателен и нежен към вас, но когато сте навън, вие не съществувате за него. Защо ли? Защото е прекалено зает с театрално­то си представле­ние. Все едно дали дамите наоколо са млади момичета или възрастни дами – той има нужда да ги забавлява.

Как трябва да реагирате?

Прекъснете го, отклонете го от него­вото шоу, като да­дете възможност на други да се проявят. Мило, но твърдо. Например: „Чакай да чуем какво казва Мария“. Насаме му обяснете, че негово­то поведение говори за липса на само­чувствие и за нужда от утвърждаване. Като малък сигурно неуспешно се е опит­вал да разсмее майка си с клоунски но­мера. Отчаяната му жажда за признание го кара неспирно да търси възхищението на публиката.

Mariah Carey – Loverboy

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар