Красиво оформеният маникюр – как се постига?

Красиво оформеният маникюр е важен, тъй като много често хората срещу нас съдят за характера и навиците ни по вида и на ръцете ни. След като сме се погрижили кожата им да бъде мека и гладка, остава да направим същото и за ноктите. А финалният щрих е лакът, който може да допълва визията, да стои дискретно или да приковава вниманието според повода. Но знаете ли как точно да го нанасяте?

Красив маникюр

Първото и най-важно, което трябва да направите, е да оформите и изгладите ноктите, за да ги подготвите за лака. Дори и най-ефектният цвят губи своята сила, ако основата не изглежда добре.


Базата за нокти е нещото, с което трябва да свикнете, ако сте от жените, които не излизат навън без лак. Тя се нанася преди цвета и не е само за изравняване на нокътната плочка, а и за подхранване и предпазване от пожълтяване например.

Най-добре е да нанесете два слоя лак, за да стане цветът по-плътен и равен. Ако правите това у дома и разполагате с повече време, хитър трик е да изчакате между отделните нанасяния известно време, за да засъхне напълно първият пласт. Така лакът е по-траен.

След като сте нанесли основния цвят, може да си поиграете на художник и да изрисувате по ноктите си различни фигури. В този случай техниките са две. Едните се нанасят върху все още мокрия лак и това позволява преливането на цветовете, а при другите се изчаква пълно засъхване и едва тогава се рисува.

Последната стъпка е поставянето на топ лак, който ще запечата цвета, ще засили блясъка (или ще го матира) и не на последно място – ще удължи трайността на маникюра.

Леко обеленият лак за нокти се чисти с предназначеното за тази цел средство, а не се излющва с нокти, тъй като това травмира нокътната плочка.

Имайте предвид, че е добре от време на време да оставяте ноктите си да починат от лак. В този случай може да използвате само основата, за да изглеждат гладки, пише Журнал за жената.

И не пренебрегвайте маслата за нокти – мажете ги поне час преди да нанесете лака. Така ще подхраните и направите ноктите по-устойчиви. За тази цел може да използвате и зехтин.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар