Подредете дома си по най-бързия начин – ето как!

алкогард промоция

Ако се окаже, че ще имате неочаквано посещение или пък сте затрупани с множество други ангажименти и не смогвате да приведете къщата в ред – ето ви няколко идеи как да се справите с тази задача лесно, дори и да остава по-малко от половин час до идването на гостите…

Подреден дом

Входната врата

Пространството пред жилището ви е първото, което вашите посетители ще видят. Огледайте площадката пред вратата и приберете натрупаните вещи (например кашони, пликове и др.). Можете да сложите някоя саксия с растение за украса.


Кухнята

Огледайте какво има по масата и плотовете и приберете в шкафове неща, които няма да са ви нужни: пасатор, сокоизстисквачка, съдове и др. Така ще имате място да доприготвяте ястия, да аранжирате чинии, гостите пък ще има къде да си оставят чашите с напитки и т.н. Ако имате навик да лепите бележки и магнитчета по хладилника, добре е да го почистите от тях. Изхвърлете ненужните напомняния, необхо­димите поставете при ключовете си например, а магнитчетата съберете в компактна група. И най-важното – не забравяйте да изхвърлите боклука!

Баня

Не всички тоалетни принадлежности е приятно да се набиват на очи – така че огледайте банята си дали не сте оставили нещо по-нелицеприятно на някоя полица или на пода на помещението, и съответно го приберете в подходящ шкаф или чекмедже. Добре е да „скриете“ и различните видове медикаменти, които държите в банята си. Оставете на достъпно и видимо място само онези принадлежности, които ще са необходими на гостите: сапун, хавлиени кърпи/салфетки, тоалетна хартия.

Коридора към хола/гостната

Ако има неприбрани обувки, сложете ги на мястото, предвидено за това. Същото важи за оставените в коридора якета, шапки, чадъри. Ако държите ключовете си на шкаф в коридора, ги поставете в специална купа или друго подходящо място.

Закачалки за връхните дрехи

Приберете палта, якета, шлифери в гардероба си, за да остане свободно място на закачалката в коридора, където да закачите и връхните дрехи на гостите си.

Трапезарията

Ако не се храните в кухнята, а имате специално помещение в дома си за това – добре е предварително да сте почистили пода и евентуално да сте забърсали повърхностите от прах. Ако не сте го направили, поискайте помощ от децата или съпруга си, които също да се включат в „спешната акция“ по привеждане на дома в ред, пише Журнал за жената.

Хола/всекидневната

Осигурете повече пространство за сядане на дивана, като премахнете възглавничките, които са за украса. Масичката за кафе е добре да бъде почистена от оставени върху нея книги, вестници, списания, таблети, телефони, дистанционни, вази и други непотребни в момента предмети. Списанията и вестниците поставете в подходяща кошница или на плота под масичката, ако има такъв. Техническите устройства, дистанционните и другите предмети приберете в подходящи шкафове или отнесете, в друга стая. Ако имате закачени картини или фотографии по стените, хвърлете им едно око дали не са се изкривили и ако се налага, ги наместете.

Анти-ейдж лифтинг нощен крем GOLD&DIAMONDS 50+ – 50 мл

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар