Искате бляскав маникюр? Спазвайте тези лесни правила!

Ръцете говорят много за човека, а хубавият и поддържан маникюр е неотменна част от стила и облеклото на всяка изискана жена.

Иска ни се да имаме суперманикюр – дълъг, лакиран и бляскав? Вместо това ноктите ни често жълтеят, чупят

бляскав маникюр

Супер съвети за бляскав маникюр

се и са с непочистени кожички. Как да постигнем желания идеален маникюр – мечтата на всяка домакиня?

Ако са набраздени

Ноктите ви са с неравна повърхност. По тях има неприятни вертикални или хоризонтални релефни черти.

Този тип промени са различно изразени при всеки човек и се задълбочават с възрастта. Наподобяват бръчките по лицето. Решете проблема: Ако тези набраздявания са лекички, достатъчно е да полирате повърхността на нокътя с гладката част на пиличката. За по-дълбоките браздички премахнете неравностите с назъбената страна на пиличката, а след това изгладете повърхността с фината страна. Така ноктите ви ще блеснат.

Както мажете лицето си с крем, така и ноктите трябва да се подхранват и хидратират. Ето защо ги предпазвайте от външни агресии, като периодично използвате гел, крем и олио за специализирана грижа.

Лакирането с базово покритие и ползването на ръкавици ги предпазват от стресиращите фактори.

Чупливи и цепещи се

Ноктите не си приличат. Някои хора имат твърди нокти като на орел, други – фини, а трети – сухи и цепещи се. Това се дължи на липсата на хидратация на нокътя, което подсказва, че са ви необходими витамини, протеини и минерали. Засилете консумацията на витамини от група В, цинк и пшеничени протеини.

Решете проблема: Нокътят се състои основно от кератин – белтък, който се съдържа и в кожата, и в косъма.

Основно в него има цистеин – аминокиселина, чиято концентрация влияе на здравината на ноктите.

Между слоевете кератин има мазнина и вода, които правят нокътя еластичен и бляскав. Здравината зависи и от наличието на микроелементи като калций, хром, фосфор, селен и цинк, пише „Журнал“. Освен правилно хранене е нужна и превенция. Пазете ноктите си при домакинстване и ползвайте ръкавици. Пилете ноктите нежно с фината страна на пилата. Сутрин и вечер полагайте върху ноктите хидратиращи кремове, а несъвършенствата прикривайте с коректор.

Твърде меки

Това се получава, когато има дефицит на витамини, минерални соли, олиго-елементи, когато им липсва силиций или сяра – две съставки, които подсигуряват твърдост на ноктите.

Решете проблема: Важно е да включите в менюто си повече млечни продукти, богати на калций и зърнени храни, с които ще набавите нужното количество витамин В.

Полезно е няколко пъти в годината да провеждате профилактично курс на лечение, като увеличите приема на витамини, минерални соли и олиго-елементи. Това ще стимулира растежа на ноктите и ще ги подсили. Можете да използвате втвърдители за нокти, но без формалдехид, за да не ги изсушава прекомерно.

Когато жълтеят

Много често, когато се лакираме, не нанасяме базово покритие и тогава пигментите от лака оцветяват нокътя. При домакинската работа, ако не ползваме ръкавици, кератинът на ноктите се оцветява.

Решете проблема: Премахнете нежеланото оцветяване с лимон – изтъркайте добре пръстите си с него. Превантивно ползвайте базово покритие за основа, дори да не се лакирате. Така ще предотвратите пожълтяването.

Избирайте продукти за нокти със силиций, който подхранва нокътя.

Имате кожички

Кожичките не са вредни и предпазват нокътя, но не са желани, още повече, когато са наранени и изсъхнали.

Без тях нокътят изглежда по-дълъг и красив, но колкото повече ги режем и премахваме, те растат още по-бързо.

Ярък финал

За да бъдат здрави и красиви ноктите са нужни поне три компонента: базово покритие, декоративен лак и слой за устойчивост, който позволява по-дълго да съхраним маникюра си.

Решете проблема: Базовото покритие съдържа различни минерали и има за цел да предпазва нокътя – изравнява повърхността, съдържа хранителни вещества, които намаляват неговата чупливост.

Палитрата от декоративни лакове е огромна и всяка жена може да предпочете цвят и рисунък според личния вкус или модните тенденции.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар