Петната се махат с царевично нишесте, содата е пръв помощник при запушен канал

Тебешир излъсква прозорците

Разтворете 1-2 с. л. стрит тебешир в 1 литър вода и с тази смес изчистете прозорците. Но трябва да спазвате следния принцип: подгответе си три парцала. Навлажнете първия и го напоете хубаво с тебеширената смес.

С него натъркайте стъклата на прозорците. След това навлажнете втория парцал и с него оберете тебешира

оцет мивка

Изсипете една чаша сода в запушения канал

от стъклата. Оставете леко да засъхне, но не изцяло, и с третия сух парцал направете едно избърсване.

Царевично нишесте срещу петна

Най-лесно и бързо ще почистите килима от пресни петна, ако веднага след инцидента посипете петното с царевично нишесте. Не е необходимо да използвате големи количества, пише „Журнал“. Но трябва да изчакате поне 10-15 минути, за да попие нишестето в петното. След това само минете веднъж с прахосмукачка, за да оберете остатъците.

Оцет за хромирани повърхности

Практично домашно средство за почистване и излъскване на хромирани повърхности може да си приготвите, като към литър и половина вода добавите 1 супена лъжица винен оцет. За пo-захабените части използвайте по-силен концентрат.

Лимон и зехтин за полиране

Ако смесите прясно изцеден лимонов сок и зехтин в съотношение 1:2, ще получите чудесна полираща смес, с която може да излъскате мебелите от дърво. Идеален вариант за семейства с малки деца. Освен това лимонът придава и свежест на въздуха.

Сода при запушен канал

Изсипете една чаша сода в запушения канал, след което залейте с чаша оцет. Сместа ще започне да се пени и клокочи. Изчакайте да отмине и изплакнете обилно с гореща вода.

Ароматно масло в прахосмукачката

Бихте могли да ароматизирате приятно дома, докато чистите. За целта е достатъчно да пъхнете в торбичката на прахосмукачката парцалче, обилно напоено с предпочитания от вас мирис.

Различни ароматни масла ще откриете във всяка аптека. Освен приятното ухание, което се разнася по време на чистене, маслата имат и антиакарно действие.

Спирт за огледалата

Най-лесно ще почистите огледалата, ако ги натъркате с памук, напоен със спирт за горене. След това трябва да ги излъскате с хартия, но в никакъв случай вестник.

Внимавайте да не попада спирт върху рамката.

Портокал в кошчето за боклук

Достатъчно е да добавяте всеки път в кошчето за боклук по един резен портокал (задължително с кората!), лимон или лайм, за да си спестите неприятните миризми.

Така ще имате естествен ароматизатор на място, откъдето най-малко се очаква да ухае на свежо.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар