Когато паметта ни изневерява, използваме тези съвети!

Къде са ключовете за колата? Как се казваше този актьор? Коя дата е днес? Всички имаме моменти, в които безплодно търсим информация за нещо всъщност толкова очевидно! Алтернативната медицина предлага помощта си.

Паметта


Под влияние на стреса паметта се затормозява и ни отказва „съдействието” си. Няма място за паника. Нужни са просто повече почивка, редовна физическа активност и/или приятелската помощ на растенията и хомеотерапията.

5 златни правила

Спете поне 7 часа на нощ, защото по време на сън мозъ­кът се възстановява.

Спортувайте редовно, най- добре в сутрешните часове. Бягане, бързо ходене, колоездене – изберете каквото ви харесва.

Развивайте социалните си контакти – те стимулират невроните.

Практикувайте съзнателна медитация, дълбоко дишане и релаксация.

Приемете за своя критската диета – повече плодове, зеленчуци, зехтин и ядки.

Преди изпит

Ако ви предстои изпит или ще говорите пред публика, капнете 1-2 капки ароматно масло от дафиново дърво на вътрешната страна на китките си и вдишвайте от събраните като за молитва длани.

Ако нямате тонус

Гинко билоба раздвижва микрокръвообращението в мозъка. При силна умора взимайте капсули с екстракт от билката 1-3 пъти дневно.

Хомеотерапията предлага Фосфорикум ацидум 7 СН при умора и липса на мотивация. Взимайте по 2 гранули 3 пъти дневно, докато се почувствате по-добре.

Ако сте претоварени

Касисът и шипката стимулират издръжливостта на организма. Използвайте ги под формата на глицеринов мацерат (маслен екстракт) – по 25 капки сутрин и вечер, особено в периоди на по-големи физически и интелектуални усилия.

Подходящо средство е и Калиум фосфорикум 7 СН – по 2 гранули 3 пъти дневно, пише Здравен журнал.

На доктор

В случай, че умората вие съчетана с пристъпи на агресивност, с депресивни състояния или параноя, потърсете помощта на лекаря. Ако забравяте имената на обичайните предмети около вас, също имате нужда от консултация.

ГИНКО АКТИВ За добра памет и концентрация!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар