Как да почистим дивана и креслата?

алкогард промоция

Правилният начин за поддръжка и почистване зависи от материята, с която са „облечени“ диванът и креслата.

Почистване на мебелите


Ако дамаската е от жакард (много плътна тъкан), се препоръчва сухо почистване с помощта на четка или прахосмукачка. Дори да може да се свалят калъфите от жакард, по-добре да не се перат нито в пералня, нито на ръка. Изтупайте ги добре и ги проветрете на въздух. Не бива да се използват и почистващи средства, съдържащи хлор, защото ще повредят цветовете и материята.

Велурените тапицерии се чистят с малката мека четка на прахосмукачката или с четка за дрехи. Петна върху тази тъкан трябва да се отстраняват веднага, но не се препоръчват химически средства за избелване и махане на лекета. Попийте петното колкото е възможно с мека салфетка, посолете и оставете да изсъхне. После изчеткайте с мека четка, пише Журнал за жената.

Тапицерия от изкуствена кожа се почиства според вида й, защото има от различни материи – винил, полиуретан, микровелур. Най-често вър­шат работа микрофибърни кърпи за прахта, мокри кърпички без алкохол, както и гъбичките за почистване на обувки. Общото правило е да следвате инструкциите за поддръжка, които обикновено придружават мебелите.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_voda

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар