Камелията е това невероятно красиво цвете, което идва от Япония и Китай! Ето как се отглежда!

Камелията е от сем.Чайни. Родината на растението е Китай и Япония. Представлява вечнозелено дърво с непадащи, кожести, гланцирани, тъмнозелени листа. Камелията се цени заради красивите си кичести цветове. Растението се нуждае от прохладно и добре проветряемо помещение. Има два периода на растеж. Първият настъпва през февруари: появяват се новите листа и растението се развива добре. Вторият период е през лятото, когато се формират пъпките, които започват да се развиват след цъфтежа.

Камелия

Местоположение

нуждае се от ярка разсеяна светлина, със засенчване от преките слънчеви лъчи през лятото. През лятото растението се чувства добре на открит въздух в полусенчесто място. Промяната на мястото на камелията и изменението на положението й спрямо източника на светлина са много вредни за нея. През лятото дръжте растението на прохлада -12-15 градуса, а през зимата на 8-10 градуса. При по-високи температури камелиите хвърлят листата си.

Червена камелия

Почва

Предпочита киселите почви. Субстратът за младите растения трябва да се състои от 1 част листовка, 1 част кисела почва, 1 част торф и 1/2 част пясък. За възрастните растения към тази почва се добавя и чимовка.

Бяла камелия

Грижи

Поливайте обилно, но трябва да избягвате преовлажняването. Използвайте топла вода. Водата трябва да престои не по-малко от 12 часа. Нито във водата, нито в почвата трябва да има варовик. Камелията се нуждае от често опръскване на листата. При разпукването на цветовете опръскването се прекратява. Подхранвайте през цялата година, като изключвате периода на покой от юли до август.

Розова камелия

Размножаване

Размножава се през лятото с използването на фитохормони и подгряване на почвата до 25 градуса. Вкореняването продължава около 2 месеца. Младите растения се пресаждат през юни-юли ежегодно, а възрастните – през 2-3 години.

АЛОЕ 1000 ML ЧИСТ СОК

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар