Съвети за дома и домакинството – само за добрите домакини!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Не всяко нещо изглежда така просто, както като гледате отстрани да го прави някой друг! Затова човек се учи, докато е жив! Научете и вие сега малко хитринки за лесно справяне с някои задачи.

Съвети за домакинството

Съвети за домакинството

Ако ще стържете кашкавал

Намажете рендето с олио. Защо? За да не се залепват отделните стърготини кашкавал и да не се затрудните при почистване на рендето след това.


Ако сте пресолили супа или яхния

Сложете в една чиста марля шепа ориз и го пуснете в супата. Оризът ще поеме солта. Ако има възможност, добавете в ястието 1-2 картофа. В случай, че не искате в супата или яхнията още картофи, сложете ги цели и след като се сварят ги извадете.

Варете ориза без да се слепва

Зрънцата на ориза няма да се слепнат, ако го сложите да се вари направо в гореща вода. Друг вариант е да го изпържите в олио, докато се изцъкли и след това да сипете водата.

Режете лук без да плачете

За да не плачете, когато режете лук, запалете свещ на масата до дъската за рязане.

Бързо изстудяване на напитки

Можете да охладите два пъти по-бързо шише с безалкохолна напитка, ако обвиете шишето с намокрена салфетка и така го поставите в камерата – ще имате охладена напитка за 5 минути.

За да получите хрупкави пържени картофи, слагайте по-малко количество в тигана. Най-добре е да образуват само един ред на дъното – хем стават бързо, хем хрупкави.

Бързо сваряване на стар боб

Бобът се вари по-бързо, ако на всеки 5-10 минути добавяте по една супена лъжица студена вода.

Заковете лесно малко пиронче

Никак не е лесна задача да заковем малък пирон, тъй като няма как да го хванем удобно и да не си ударим пръстите. Затова има един лесен трик – хем да държим пирончето, хем да не си ударим пръстите. Вземете малко пластелин и го направете на топка. Залепете го там, където ще забивате пирончето. След това наместете пирончето, така че да се крепи на пластелина. Дори може да забиете пиронче под ъгъл с този трик. Чукайте смело, след което махнете пластелина и готово!

STONЕLINE – ново поколение съдове с каменно покритие

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар