20 декември – св. Игнатий Богоносец, Игнажден

промоции

На този ден православната църква чества св. Игнатий Богоносец. Според преданието той е детето, което Господ взел на ръце и посочил на апостолите с думите: „Ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно“.

Свети Игнатий

Свети Игнатий

Самият Игнатий обяснява, че прозвището му Богоносец идва не от това, че е бил носен от Господ, а че самият той носи Бог в сърцето си. Бил ръкоположен от св. апостол Петър за епископ на Антиохия, където проповядвал. Завършил живота си мъченически в Рим, осъден на смърт.

Според народния календар от Игнажден започват коледните и новогодишните празници. Най-важният обичай е полазването – какъвто човек влезе първи в дома ви, такава ще е идната година за семейството ви. Затова още предния ден стопаните си избират полазник – добър и имотен човек, когото канят на гости. До Ивановден не се прави помен за починалите и не се ходи на гробища.

Освен празник на всички християни, на този ден празнуват имен ден Игнат, Игнатка, Искра, Искрен, Огнян, Огняна, Светла, Светослав, Пламен, Пламена и всички производни.

От днес ще следим какво ще бъде времето през оставащите 12 дни от декември. Всеки ден определя какво ще е времето за месеците от Новата 2015 година. 20 декември показва какво ще е времето през януари, 21 декември – през февруари и т.н.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар