Топ 10 митове за красотата

Има толкова много информация за почти всичко, но вие също така не може да вярвате на всичко, което чувате или четете. Особено когато става дума за красота, има много странни съвети, които не са непременно вярни. Така че ние ви разкриваме топ 10 на митовете за красотата,които трябва да ви помогнат да получите по-добра представа кое е вярно и кое не.

Мит # 1: Триенето по зъбите с лимон помага за перлено бели зъби
Това всъщност работи, но си има своята цена. Докато лимони ви помага да получите по-бели зъби, той наистина работи върху тях, тъй като лимонена киселина в лимоните наранява и изхабява емайла им. Запазете лимоните за лимонадата и вместо това си миете зъбите с вода и сода, няколко пъти седмично, за да получите тази перлено бяла усмивка у дома си.

Мит # 2: Изкуствените нокти унищожават истинските
Това не е вярно. Не е причината в изкуствените нокти или лепилото, което в крайна сметка причинява щети на нокти, а неправилното прехване. Така че, ако просто се погрижи за ноктите си и ги премахнете правилно, няма да има абсолютно никакво увреждане на ноктите ви.

Мит # 3: Лазерната епилация, не работи при светлите косми
Кой измисли това? Така или иначе, това не е вярно. Въпреки, че лазерната епилация работи по-добре за тъмните косми, това не значи, че по-светлите не се махат. С тях ще видите около 70-80% отстраняване. Така че просто една допълнителна процедура и всичко ще е наред!

Мит # 4: Имат нужда от по-често постригване, ако искате косата ви да порасне по-бързо
Отново грешно. Косата ви ще растат със същата скорост с или без постригване. Но редовното подстригване ще спомогне за подобряване на цялостното здравословно състояние на косата ви, както и за да се отървете от досадното цъфтене.

Мит # 5: Миньончетата не могат да се възползват от секси бельото
Друг глупав мит, съставен от момчета, които харесват момичетата с големи гърди. Има толкова много различни видове бельо за всеки вид тяло, включително и за дребнички момичета. Така че следващия път, когато искате да изненадате вашия човек, но смятате, че няма да бъдете достатъчно секси, просто излезте и намерете подходящ за вас хубав сутиен, който ще свърши работата!

Мит # 6: Пъпките са причинени от мазна кожа
Въпреки че те наистина са свързани с мазната кожа не винаги това е причината. В повечето случаи, пъпки се получават, защото кожата е толкова чувствителна, а вие най-вероятно използва грешен продукт, което причинява повече пъпки. Така че, ако имате мазна кожа и сте опитали всичко, опитайте продукти за чувствителна кожа и ще започнете да виждате промяната.

Мит # 7: Биологичните козметични продукти не са хубави
Който и да е измислил това е в сериозна заблуда, защото биологичните козметични продукти, са най-доброто, което можете да получите! Те са нежни към кожата и не запушват порите, защитават кожата от всички вредни замърсители. Плюс това, няма никакви химикали, така че биологичните козметични продукти са наистина по-добрия избор.

Мит # 8: Не може да носите всички цветове
Ако има едно нещо, което винаги се чува от момичетата е „не могат да нося този цвят!“, което е абсолютно нелепо. Единственото нещо, на което трябва да се обърне специално внимание е нюанси на цвета, както и полутоновете. Тоест докато е горещо огнено червеното може да не подходящо за вашата кожа, но по-тъмната версия може да направи чудеса!

Мит # 9: Хлора прави косата зелена
Това не е вярно. Медта, а не хлора превръщат вашата коса зелена. Ако басейн не е добре поддържана и почистван редовно,  може да има остатък от мед, който на свой ред може да направи косата ви с зеленикав цвят. Това важи най-вече за блондинките, тъй като техния пигмент е по-светъл, но всичко, което трябва да направите е да ползвате шампоан с ниско рН, който ще ви помогне в борбата с зеления цвят.

Мит # 10: Кръстосаните крака причиняват варикозни вени
Много не вярно. Повечето хора, които имат варикозни вени са наследствено обременени. Най-вероятно някой в семейството им също е имал този проблем. Всичко е в гените!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар