Любов в очите

Флирт в лила

Лекият и прозрачен намек за лилаво придава несравнима нежност

Първо нанеси основа върху лицето, като изсветлиш тъмните сенки около очите. Напудри вътрешното ъгълче на окото с преливащи люлякови тонове. Устните оцвети със светлорозово и пъпешово, а в центъра на долната устна постави дискретен акцент с малко от сенките за очи. Нанеси светли сенки и върху клепачите, като ги разнасяш плавно към веждите. За завършек среши добре веждите си и сложи един слой спирала на миглите.

Малко от перлените сенки в средата на долната устна ще придаде допълнителен обем.

Цикламено или тюркоаз? И двата нюанса хармонизират с тази визия – тюркоазеното е по-атрактивно, а розовият нюанс – по-универсален.

 

Намигване в синьо

Обемните мигли, оцветени в интензивен тюркоазен тон, са приковаващ погледите акцент

Започни грима с поставянето на изкуствените мигли. За оцветяване на миглите използвай спирала в тюркоазено, а ако нямаш такава, можеш да ползваш тюркоазени сенки, смесени с прозрачен гел. За нанасянето ще ти послужи добре почистена четчица  от стара спирала. Черната очна линия ще замаскира основата на изкуствените мигли и ще придаде допълнителен драматизъм на погледа. Добре оформените вежди допълват ефекта от ярко подчертаното око при тази визия, затова ги удължи леко и уплътни контура  им с пудра за вежди. За да задържиш фокуса върху очите , използвай съвсем незабележимо червило в цвят който се слива с устните.

Когато горните мигли са подчертани силно, не нанасяй спирала върху долните.

Туширане Ако устните ти по природа са ярко червени, направи ги по-дискретни с червило в светло бежово, което тушира червенината.

 

Очи като езеро

Хладното спокойствие на водните нюанси прави погледа на сините или зелените очи хипнотизиращ

С помощта на коректор прикрийте тъмните кръгове около очите, за да постигнеш равномерен и свеж тен. С тъмносини сенки изтегли линия от вътрешния ъгъл на окото до средата на клепача, като я оставиш да изсветлее към вътрешния ъгъл и в гънката на окото. Останалата част от клепача оцвети в светло тюркоазено и очертай контура на окото с черен молив. Миглите на горния и долния клепач подчертай силно със спирала в два слоя. Устните са естествени, като може да сложиш само розовеещ балсам.

При ярък грим в синьо-зелени тонове първо се погрижи за съвършено гладка основа на лицето.

Смела комбинация Наситен хлад и ефектен микс между тюркоазено и розово.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар