Имате ли куче или котка? Вижте тези полезни съвети за чистотата!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Отглеждането на домашен любимец е свързано с много приятни емоции, но и с грижи. За да имате по-малко ангажименти у дома заради присъствието на куче или котка, се възползвайте от тези съвети!

Кученце и котенце

Кученце и котенце

Козина по мебелите

Наличието й по всички мебели и подови настилки в някои периоди се превръща в истински кошмар. За да избегнете това, е добре да не позволявате на кучето или котето си да спи на дивана и леглата. То трябва да си има свое кътче в дома, където да си спи. Така няма да ви се наложи само заради кучешките косми да пускате прахосмукачка един-два пъти дневно. И още: в неговото си легло (кът) постелете парче плат, което можете да изтупвате и сменяте често, за да не се разнасят космите из дома ви.

Хитринка: за да почистите по-лесно косъмчетата, които са се набили в тъканта на мебелите, разтворете малко омекотител за дрехи във вода и натъркайте върху повърхността на Дамаската – това ще смекчи козината и после с лекота ще почистите повърхността с прахосмукачка.


Почистване на дрехите

Най-лесният начин е с мокра ръка да съберете космите от тъканите. Но, за съжаление, това невинаги е достатъчно ефикасно. По-добре действат валячетата с лепкава повърхност или прахосмукачка със специална приставка за дрехи. Ако нямате нищо такова подръка, можете да импровизирате: увийте двустранно тиксо около пластмасова бутилка и с помощта на това приспособление почистете дрехата.

Мръсните лапи

Преди да се отправите на разходка с кучето, оставяйте в коридора влажна гъба или парцал. Като се върнете, можете още на вратата да почистите лапичките му. При мокро и кално време – направо в банята!

Петна от урина

Когато става дума за току-що появило се петно, то може лесно да се отстрани с топла вода, но ако не го откриете веднага, ще трябва да се потрудите, за да изчистите мястото. Разбъркайте в една чаша хладка вода с малко препарат за съдове, излейте върху петното и изтъркайте с парцал. После минете още веднъж с мокра кърпа, пише Журнал за жената.

Драскотини по вратите

Кучетата обичат да драскат по вратата, когато искат да ходят на разходка, а и те, и котките драскат, като искат да влязат в стаята при вас. За да не се развалят повърхностите на вратите, на първо време покрийте долната им част с парче плексиглас. После сложете на дръжката на вратата малко звънче и научете кучето/котката да го бута с лапичка – като чуете звънчето, излизайте от стаята, но е добре да не прекаляват с това и да не го превръщат в игра.

Купичка с храна

За да избегнете бутането на купичката из цялата кухня, което води до разсипване на храна навсякъде, прилепете купичката към пода с двустранно тиксо.

Целуването на домашните любимци – опасно за здравето!

Дали вие ще целувате кучето, или то ще ви оближе лицето -и в двата случая рискувате да… останете без зъби. При такъв тесен контакт причинителите на възпалителни заболявания на венците се предават лесно от кучетата и котките върху човека. Болестотворните микроби лесно проникват в устната кухина и могат да предизвикат периодонтит – възпалителен процес, който поразява околозъбните тъкани.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар