Ето как да направите най-точен избор на парфюм, как да го нанасяте и как да го съхранявате!

Правилно подбраният парфюм може да ви направи елегантна, дори ако носите дънки и тениска, или да добави романтичен нюанс във визията ви, макар да сте в строг делови костюм.

Парфюмите

Парфюмите

Но е важно да знаете как да го използвате най-точно. Трябва вие да носите парфюма, а не той да се носи далеч преди и след вас.


Точен избор

Идеалният аромат е онзи, който не просто ви харесва, а ви кара да се чувствате щастлива (нещо като своеобразна ароматерапия). Това означава, че не бива да бързате да го купувате заради марката или защото най-добрата ви приятелка има същия. Оставете парфюмът да ви „говори“ и ако продължи все така да ви очарова, то тогава го вземете. Имайте предвид, че връхните нотки са тези, които обонянието възприема първи, веднага след като сте доближили дюзата на флакона или хартиения тестер до носа си. Тези нюанси изчезват сравнително бързо, така че е важно да изчакате базовите нотки. Пръснете малко и на китката си от вътрешната страна, след 20 минути помиришете отново. Ако продължава да ви вдъхновява, то това е изборът!

Начин на употреба

Никога не смесвайте два различни парфюма в рамките на един ден.

Ако ви предстои по-специална вечеря и искате да ухаете на нещо скъпо и изискано, то бъдете с него още от сутринта, но пръснете съвсем малко количество. Или през деня използвайте ароматни душгелове и лосиони за тяло, а по-плътния като аромат парфюм оставете за вечерта. Между другото, лесно ще се ориентирате дали един парфюм е по-подходящ за деня, или по-скоро за вечерта, и по опаковката. Дневните обикновено са в светли, свежи, жизнерадостни нюанси, докато при вечерните по-често се срещат лилавите, червени и тъмносини цветове. Има хитрост и при самото нанасяне. Вечерните например е добре да се пръскат на шията или зад ушите Така ще удължите действието им и усилите въздействието, защото това са „туптящи“ места. Дневните обгръщат ефирно тялото, ако пръснете въздуха и влезете в облака, или пък ги нанесете в сгъвката зад коленете и върху бедрата. Обяснението на учените е, че в хода на деня те ще се издигат нагоре и така ще обвият тялото в аромат.

Съхранение

За да запазите всички нюанси на аромата, то не бива да подценявате и начина на съхранение. Парфюмът се държи в оригиналната кутия, на хладно и защитено от пряка слънчева светлина място. Това е важно, тъй като топлината и светлината могат да променят химическия му състав. Проверете и срока на годност, защото както и при другите продукти, това оказва влияние. В конкретния случай – мирисът се променя, а понякога почти изчезва.

VB 341 – BURBERRY – The Beat

VB 342 – ELIZABETH ARDEN – 5th Avenue

VB 345 – GIVENCHY – Very Irresistible

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар