Рецепта за оздравяване на черен дроб с мед и чесън

Тази смес от мед и чесън е мощен начин да се подобри здравето на черния дроб. Това е естествен антибиотик, който е с високо съдържание на антиоксиданти и витамини, които могат да регенерират и изчистят токсините от черния дроб.

Мед и чесън за детоксикация на черния дроб

Мед и чесън за детоксикация на черния дроб

Хубаво е да използвате мед, който е чист и органичен. Ако не сте сигурни в чистотата на меда, който сте купили, по-добре да не го консумирате, тъй като може да ви причини повече вреда, отколкото полза.


Това просто и невероятно съчетание на органично чисти чесън и пчелен мед ще ви предостави невероятен вътрешен баланс, който ще очисти цялото ви тяло и ще засили имунната ви система.

Просто опитайте една супена лъжица от този мед и чесън на ден и ще започнете да виждате резултатите след една седмица.

Няма съмнение, че сте имали дни, когато тялото ви се чувства подуто, имали сте ниски нива на енергия, лош вкус в устата си, или може да сте почувствали, че храносмилането ви е затруднено. Какво причинява това? Обикновено тези симптоми показват, че черният дроб е пълен с токсини и той не може да се отърве от тях ефективно. Най-добре да подобрите начина си на хранене. Един здрав черен дроб спомага за правилната циркулация и притока на кръв. Той също така елиминира токсините, които се натрупват в организма с течение на времето. Трябва да се пият много течности, за да се подпомогне тази естествена детоксикация.

Черният ни дроб се нуждае също от адекватни нива на витамин С и антиоксиданти,  които помагат да се регенерират тъканите му и да се оптимизира чернодробната функция. Придържайте се към диета, която се състои от естествени храни, а не преработени. Избягвайте брашното и захарта, за да имате здрав черен дроб.

Рецепта и инструкции за приготвяне

1 стъклен буркан 600 мл

3 глави чесън

Чист пчелен мед – 500 мл

Първото нещо, което трябва да направите е да обелите скилидките чесън.  Нарежете ги на половина с остър нож. Това ще помогне на природните и терапевтични ползи от чесъна да се абсорбират в меда.

След това сложете скилидките чесън в буркана и изсипете отгоре меда бавно, за да не се образуват мехурчета и въздушни джобове. Използвайте лъжица, за да разбъркате леко и да премахнете евентуалните мехурчета. Затворете плътно буркана с пластмасова капачка и оставете на тъмно в шкаф за една седмица. След това е готово за консумация.

Вземайте по 1 супена лъжица 20 минути преди хранене веднъж на ден. Яжте от сместа в продължение на 6 месеца, направете 1 месец почивка и пак продължете. Спазвайте здравословна диета и не употребявайте никакъв алкохол.

Холимин

Холимин помага при проблеми с черния дроб

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар