При тези симптоми на любимото ви животно непременно трябва да посетите ветеринарния лекар!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Забелязвате промени в поведението на домашния си любимец, но не сте сигурни дали е време да го заведете при ветеринаря, или можете да се справите без лекарска намеса? Ето кои симптоми ще ви подскажат, че се нуждае от компетентно медицинско мнение и терапия.

veterinar

Куче при ветеринарен лекар


Всяко нарушение в обичайното поведение на животинката може да е признак на някакъв здравословен проблем. Затова ако любимецът ви стане апатичен или агресивен, неспокоен или превъзбуден, ако започне все да пакости или изглежда постоянно уморен, обърнете внимание на физическото му състояние. Консултацията с ветеринаря е необходима, но преди да отидете при лекаря, помислете какви други причини, освен здравословни, биха могли да са повлияли на поведението му. Възможно е вие да сте направили някои промени у дома, включително и в неговия кът, които да са го обезпокоили, или пък вашето отношение към него да не е съвсем правилно. Понякога реакцията му може да е просто желание да привлече вниманието ви, защото се чувства необгрижен и недостатъчно обичан.

Непременно заведете на ветеринар домашния си любимец, ако има нарушения в процесите на храносмилането и отделителната система (повръщане, разстройство), повишена температура, сълзене от очите, секрет от носа, задух, кашлица, увеличено слюноотделяне, промени във външния вид на козината и кожата.

Задължително лечение се налага, ако забележите следните симптоми у вашия питомец: силна жажда, увеличено уриниране и дори неволно изпускане на урина, явна загуба на тегло при същия или повишен апетит. Възможно е тези прояви да се дължат на сериозно заболяване като захарен диабет или нарушени функции на щитовидната жлеза. В случай на намален апетит или отказ от храна, може да има проблем с бъбреците.

Има котки, които не реагират на валериана, за разлика от повечето писани. Обикновено ароматът на тази билка им действа като наркотик, предизвиква силна възбуда, дори лека агресивност или пък замайване и пълно спокойствие. Във всички случаи те направо се пристрастяват към „опиата“. Наблюденията показват, че валерианът им влияе и като афродизиак, особено на котараците. Още по-интересно е, че бебетата на котките, които нямат никакво отношение към валериана, също са „имунизирани“ по рождение срещу този „стимулант“.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар