Как да се грижим и да съхраняваме гримът си

Имаш проблем с организацията на грим продуктите си? Ето няколко съвета, които ще въведат ред в бъркотията

  1. НА ХЛАДНО

Влагата u горещината съсипват грим продуктите и парфюмите. Етажерката в банята може да е удобна, но чекмеджето 8 шкафа е далеч по-подходящо. Почист­вай редовно опаковките на червилата, компактните пудри и коректори с влажна кърпичка и мий четките с топла сапунена вода.

  1. ЗАЩИТНА РЕАКЦИЯ

Направи цилиндричен протек­тор за главата на всяка една четка, който можеш да переш периодично. Трябва ти право­ъгълно парче плат, което да съединиш с шев. Това ще запази добрия вид на четината и ще я предпази от зацапване.

  1. СЛЕДЕНЕ ИЗКЪСО

Ако искаш стриктно да спазваш срока на годност на всеки продукт, можеш да си запишеш датата, на която си го отворила (върху неговата опаковка или в тефтерче, което да приютиш в същия шкаф при продуктите). По правило отворените спирала и фон дьо тен трябва да се изхвърлят след тримесечна употреба, а червилото и гланцът – след година. Най-добре извади и прегледай всичките си грим продукти и си вземи сбогом с всяко нещо, което не си използвала в последните 2 години!

  1. РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ

Групирай продуктите по вид и цвят в прозрачни ванички или плитки пластмасови кутии (тези, в които се държат прибори за хранене, също вършат работа). Тези, които използваш ежедневно, сложи отпред, а тези, които влизат в употреба по-рядко (блестящите парти сенки например) сложи отзад.

  1. ЦВЕТЕН КОД

Ако червилото ти няма стикер, обозначаващ цвета на текстурата, можеш да си направиш сама – просто драсни върху малка кръгла лепенка или бяло листа и я залепи на дъното на гилзата.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар