Сега можем да научим какво говори за нас позата, в която спим!

промоции

Как спите – по гръб, настрани, изпънати, свити, по корем? Позата на тялото ни по време на сън изглежда като нещо, което не зависи от нас, а по-скоро я заемаме подсъзнателно. Но не е съвсем така и ако искате да разберете съкровени неща за някого, наблюдавайте в каква позиция спи.

Пози за сън

Пози за сън

„Ембрионална“

Това е позата за сън, която е абсолютен победител по популярност: според различни изследвания я използват между 40 и 50% от хората. Наподобява позата на ембриона в майчината утроба -легнали настрани и с крака, присвити към гърдите. Психолозите твърдят, че тази позиция е любима на мнозина, защото създава усещане за комфорт и безопасност (както в утробата на майката) и помага за смъкване на напрежението от ежедневието. Много често хората, които спят така, са съзнателни и имат склонност да премислят отново и отново всеки възникнал проблем. Дори и да ви се сторят на пръв поглед твърди и непоколебими, спящите в „ембрионална“ поза са много срамежливи, притеснителни и чувствителни натури и често се тревожат повече от необходимото.

„Дънер“

Става дума за спане в позиция, при която сте легнали на една страна с напълно изпънато тяло, образуващо вертикална линия от глава до пети, с прави крака и ръце – пуснати надолу покрай торса. Според изследвания 28% от хората заемат именно тази позиция в съня си и най-често те са упорити, а понякога може да са склонни да командват или дори да са резервирани и надменни. От друга страна, спящите в позиция „дънер“ са много социални и лесно завързват контакти, но обикновено предпочитат да общуват с представителите на елита или т. нар. „А група“. Обикновено се доверяват на околните и може да изглеждат леко наивни.


„Копнеещ“

Тази позиция за сън много наподобява „дънер“, но с едно изключение – ръцете не са отпуснати надолу покрай тялото, а са изпънати напред, вертикално на торса. Спящите по този начин наброяват 25% от всички хора, а като характер те са по-скоро открити и приемащи. Обикновено са много отворени към нови неща и приемат позитивно промените. Самите те са в постоянно търсене на нови вълнуващи преживявания и възможности да научават и изпробват интересни неща. За тях обаче може да е разочароващо това, че винаги очакват резултатите от действията им да настъпят едва ли не мигновено. Заемащите описаната позиция понякога са доста подозрителни и цинични. Друга тяхна особеност е, че са по-бавни и от костенурка, когато трябва да вземат някакво решение, но веднъж стигнали до него, стават целенасочени и праволинейни.

„Войник“

Тези, които заемат в леглото си позиция, която може да се опише като „равнис“ – легнали по гръб, с ръце отпуснати надолу покрай тялото им, имат не само визията на войници, докато спят, но и характера на куражлии, които смело се впускат във всякакви житейски битки.

Те са мълчаливи и не обичат суматохата, суетенето и хората, които изпадат лесно в паника и драматизират всяка ситуация. Обикновено спящите в поза „войник“ са организирани и подредени хора, които приемат околните с цялата сериозност, на която са способни.

Обикновено са с много високи изисквания и очаквания – както към себе си, така и към всички останали. Заради това, че лежат по гръб, докато спят, може да се предполага и че мнозина от тях хъркат.

„Свободно падащ“

С тази фраза се описва позицията, в която се спи легнал по корем с глава, обърната настрана, и ръце, които обгръщат възглавницата. Според изследвания в тази поза прекарват нощната си почивка около 17% от хората, макар че тя определено не е от най-удобните. Тези, които спят по този начин, най-често са открити и общителни, могат да бъдат закачливи и игриви по характер. Обикновено смятат, че нещата в живота се случват по предписание на съдбата или някак от само себе си и не са много нещата, които можеш да контролираш. Въпреки това, те често са тревожни и припряни. И макар че са склонни да поемат рискове, са и много чувствителни към отправените им критики.

„Морска звезда“

Тази позиция се счита и за най-малко употребявана от хората в съня им. При нея се спи, легнал по гръб, с изпънати крака и с ръце нагоре. Хората, които заемат в леглото тази неконвенционална поза, са изключително добри и лоялни приятели и непрекъснато се стремят към нови познанства. Те са много добри слушатели – обичат другите да им доверяват проблемите си, а след това да се опитват да помогнат за разрешаване на чуждите неволи и, разбира се, да дават утеха и подкрепа на околните в трудните им моменти. Всъщност, като се замислите, дори и насън позата им подсказва, че винаги са готови да дадат на нуждаещите се приятелска прегръдка.

9 храни, които ще ви отърват от безсънието!

Не правете тези неща преди лягане, ако искате да спите добре!

Упражнения срещу депресията

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар