Какво представлява ТАЙ ЧИ и какво лекува

Тай чи чуан, известна също като тай чи, е стара китайска система, създадена, за да развива чи в тялото.

taichi

taichi

Тя може да се използва, за да подмладява, да изцелява и да предотвратява болестите и травмите, а също и за да води до духовно просвещение. Нещо повече: деликатните движения на тай чи могат да осигурят основата на поразяващо бойно изкуство.


Изглежда, системата тай чи се е развила от традиционните практики на чи гун преди няколко века и днес е едно от най-популярните източни изкуства на движението на Запад. Учениците изучават основна форма или последователност на движенията. Завършването на кратката форма може да отнеме около 5 минути, а дългата – 30 или повече минути. Макар че точността на движенията е важна, а дишането трябва да бъде синхронизирано, тай чи в крайна сметка е форма на медитация с движение, в която практикуващият я “тече с” посоката на енергията

Подобно на чи гун, тай чи е “меко” вътрешно изкуство и води до натрупване на вътрешна енергия в гъвкаво и откликващо тяло. Системата развива баланс, контрол и ефикасна поза. Не се изисква напрягане, или “външна” (мускулна) сила, но въпреки това старите майстори на тай чи редовно побеждават по-млади експерти по бойни изкуства, които са тренирали изключително “външни” форми на карате и кунг-фу.

Таи чи е известна с отпускащите и успокояващите си ефекти и се препоръчва най-вече за облекчаване на високото кръвно налягане, тревожността, безсънието другите свързани със стреса оплаквания.

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ТАЙ ЧИ?

Тай чи може да помогне при повечето свързани със стреса проблеми, а освен това да насърчава възстановяването и рехабилитацията след травми, хирургична намеса или сериозна болест като инфаркт или инсулт. Добри резултати се постигат при:

  • тревожност и депресия мускулно напрежение
  • хронично лошо здраве
  • високо и ниско кръвно налягане, както и други проблеми на циркулацията на кръвта
  • проблеми с гръбнака и костите.

Според даоисткия фън шуй, има седем вида чувствителност на тялото ни

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар