Искате да сте красиви и млади? Спазвайте тези съвети!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Всички знаем, че запазването на добра фигура, практикуването на физически упражнения и поддържането на мозъка активен ни помагат да останем млади по-дълго време. Но знаете ли, че изправената стойка или ходенето боси също ни подмладява?

Красиви въпреки възрастта

Красиви въпреки възрастта

Ето 10 хитрини да ограничите негативния ефект на годините върху лицето, тялото и духа ви.

Дръжте  се изправени

Така ще имате хубава стойка и в същото време – динамична и no-младежка походка. Как да го постигнете по-лесно? Представете си, че конец свързва върха на главата ви с небето: ефектът е гарантиран.

Носете слънчеви очила или диоптрични с фотосоларни стъкла

Те предпазват очите от ултравиолетовите лъчи, които водят до преждевременно остаряване на очите и на околоочния контур. А както всички знаем, той е много чувствителна зона и там много бързо и лесно се появяват бръчици.


Ходете боси

Стъпалото на краката усеща материята, върху която стъпва – дали е мека, твърда, камениста… Това помага да изострим чувствителността си, както и по-добре да адаптираме движенията си в заобикалящото ни пространство.

Бъдете „във връзка“

Да останем млади, означава да сме на вълната на съвремието си. Новите технологии като гугъл, фейсбук, смартфоните, таблетите ни помагат, защото поддържат интелектуалната ни автономност и любознателността ни.

Освободете се от предразсъдъците си

Според Андре Алеман, холандски професор по когнитивна невропсихиатрия, ако човек гледа положително на остаряването си, това оказва благотворно въздействие върху здравето му. Вероятно, защото позитивните хора имат повече сдциални контакти.

Гответе

Mийтe продуктите, режете ги, гответе ги… Тези дейности стимулират обонянието и осезанието, както и изпълнителните функции на мозъка. Затова е полезно планирането на различни задачи, запазването на общ поглед към тях и „ровенето“ в паметта да си припомняме какво ни остава да вършим. Учудващо е, нали?

Ходете на зъболекар да почиства зъбния би камък

Редовно трябва да ходите на стоматолог, за да почиства зъбния ви камък. Натрупването на плака по зъбите е вредно за тях и за венците ви, но тя също загрозява зъбите и усмивката ви.

Наблюдавайте

Тренирането на наблюдателност ще ви помогне по-дълбоко да възприемате външния свят, за да го разбирате по-добре. Разхождайте се по брега на морето или в парка и се забавлявайте да снимате това, което ви впечатли. Всички възникнали възможности са чудесни, за да запечатате настоящите място или миг. Уловете ги!

Не говорете много

Този съвет е на един монах от Шаолин, май­стор на бойните изкуства – Шифу Ян Лей: „Повечето хора или говорят, или действат. Но по-доброто е да се действа.“

Впускайте се в нови предизвикателства

Американката Ивлин Маршал отпразнува седемдесетия си рожден ден, като скочи за първи път с парашут. Този скок тя повтори на своята 80-годишина, после – на своята 90-годишнина през юни 2014 г. Невропсихолозите са категорични: да се опитват нови неща стимулира мозъка, като далеч не е задължително да са рискови като скачането с парашут. Обичате да четете криминални романи? Прочетете сега някоя биографична книга! Съжалявате, че не говорите английски? Знайте, че да учите чужд език на зряла възраст забавя когнитивния залез.

КРЕМ ПРОТИВ ПЕТНА – 50 мл Премахва петната по кожата с нова революционна формула!

10 съвета за грижи за кожата над 40 години

Жената над 40 години става по-привлекателна!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар