Подходяща пола според фигурата

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Дизайнерите отново предлагат такова голямо разнообразие на модели, че когато решим да си купим нова пола, ставаме „разногледи“. Специалистите обаче твърдят, че ако следваме няколко лесни правила, съобразени с фигурата ни, ще направим точния избор.

Фигура тип А
Тя се разширява от раменете надолу и в ханша е най-обемна. За да прикриете тежки­те бедра, имате три вари­анта: изберете класическа права пола с дължина точно до под коляното, трапецо­видна, стигаща 5-6 пръста по-надолу под коляното или богато разкроена със сложни дипли или асиме­трични врязвания в стил „камбана“. Късите поли са категорично забране­ни независимо от ръста ви, а за високите дами най-подходяща е полата „камбана“.

Фигура тип Х
При нея тънката та­лия е големият плюс, но красивият силует се нарушава от широките рамене и ханш. За избора на пола важи основното правило в модата – под­чертайте плюсовете, за да отвлечете внима­нието от минусите на фигурата си. Ако не ви се иска да се доверите на класиката – права или трапецовидна кройка, може спокойно да облече­те по-дръзкия вариант – пола тип „лале“, но нека да не е мини модел, а поне до коляното.

Фигура тип V
Този вид се води по-спор­тен, като широките рамене и слабият ханш придават атлетичната визия. При нея са позволе­ни мини полите, геомет­ричните елементи като диагонални врязвания и тигели, асиметрични басти, пришити деко­ративни ципове, халки и капси, както и феерични романтични модели с богати набори от леки материи като шифон. Всички тези варианти ще привлекат внимани­ето към стройните ви крака, тънката талия и стегнатия ханш.

Идея: Макси полата е отличен вариант за ранната пролет, когато времето още не позволява да се поразсъблечете – тя върви както с ниски боти, така и с високи обувки за по официални случай.

 Избор на дънки в съответствие с типа фигура

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар