Подходяща пола според фигурата

Дизайнерите отново предлагат такова голямо разнообразие на модели, че когато решим да си купим нова пола, ставаме „разногледи“. Специалистите обаче твърдят, че ако следваме няколко лесни правила, съобразени с фигурата ни, ще направим точния избор.

Фигура тип А
Тя се разширява от раменете надолу и в ханша е най-обемна. За да прикриете тежки­те бедра, имате три вари­анта: изберете класическа права пола с дължина точно до под коляното, трапецо­видна, стигаща 5-6 пръста по-надолу под коляното или богато разкроена със сложни дипли или асиме­трични врязвания в стил „камбана“. Късите поли са категорично забране­ни независимо от ръста ви, а за високите дами най-подходяща е полата „камбана“.

Фигура тип Х
При нея тънката та­лия е големият плюс, но красивият силует се нарушава от широките рамене и ханш. За избора на пола важи основното правило в модата – под­чертайте плюсовете, за да отвлечете внима­нието от минусите на фигурата си. Ако не ви се иска да се доверите на класиката – права или трапецовидна кройка, може спокойно да облече­те по-дръзкия вариант – пола тип „лале“, но нека да не е мини модел, а поне до коляното.

Фигура тип V
Този вид се води по-спор­тен, като широките рамене и слабият ханш придават атлетичната визия. При нея са позволе­ни мини полите, геомет­ричните елементи като диагонални врязвания и тигели, асиметрични басти, пришити деко­ративни ципове, халки и капси, както и феерични романтични модели с богати набори от леки материи като шифон. Всички тези варианти ще привлекат внимани­ето към стройните ви крака, тънката талия и стегнатия ханш.

Идея: Макси полата е отличен вариант за ранната пролет, когато времето още не позволява да се поразсъблечете – тя върви както с ниски боти, така и с високи обувки за по официални случай.

 Избор на дънки в съответствие с типа фигура

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар