Хомеопатията може напълно безопасно и без вторични ефекти да помага при спорт!

промоции

Обезболяващите и противовъзпалителните лекарства могат да се окажат излишни или значително да се намали употребата им при спортни травми благодарение на хомеопатичните средства.

Хомеопатия при спортни травми

Хомеопатия при спортни травми

В спортната практика нерядко се стига до усукване на глезена, мускулни травми, тендинит и други болезнени инциденти. Хомеопатията може напълно безопасно и без вторични ефекти да придружава спортуващите преди, по време и след физическите усилия.

Като превантивно средство

Мускулните болки могат да бъдат избегнати с предварителния прием на една доза Арника Монтана на гранули 19 СН или на едно хапче от комбинирано хомеопатично лекарство, съдържащо Арника, Сакролактикум и Цинкум оксидатум. Вземете един от двата продукта непосредствено преди тренировката и на всеки час по време на спорта, за да се предпазите от мускулното напрежение, обичайно за часовете след физическото натоварване. Така няма да се наложи да прибягвате до аналгин, аспирин, парацетамол или ибупрофен. Спортистите добре знаят, че болката е важен индикатор за дозиране на усилията, а изброените обезболяващи могат да ни подведат и да се стигне до опасно пренатоварване на костите и мускулите.


При навяхване

Навяхванията на глезена представляват около 25% от всички спортни травми. Най-доброто лечение се състои в налагане с лед, компрес и повдигане на крака за около 8-10 дена. Първо обездвижете крака и го поставете на възглавница, за да улесните кръвообращението Сложете лед и го сменяйте често през първите 4 дни. Това е фазата на възпалението, която е необходима, защото е част от естественото възстановяване. В този период не бива да се взимат противовъзпалителни, които могат да „задушат“ този нормален процес. Компресите помагат за ограничаване на вътрешното кървене около засегнатите тъкани.

Веднага след травмата можете да използвате Арника 9 СН – 5 пъти на ден по 5 гранули в продължение на 5 дни. Апис 9 СН помага в случай на оток – по 5 гранули 3 пъти дневно. Съчетайте го с Хамамелис 9 СН, който предпазва от образуване на хематом – по 5 гранули сутрин и вечер.

След като премине фазата на възпалителния процес, тоест на петия ден, включете в лечението Рус Токсикодендрон 9 СН – по 5 гранули 3 пъти дневно в продължение на 5 дни. Това хомеопатично средство намалява сковаността на ставата.

При мускулни травми

Те са често срещани, особено при бягане, тенис, футбол. Притискащият компрес е полезен с това, че намалява вътрешното кървене. Избягвайте да взимате аспирин и лекарства с подобно действие, тъй като те могат да усилят кървенето и да забавят излекуването. Хомеопатията е ефикасна срещу болката. Изборът от подходящи хомеопатични продукти е голям. Гелът от Арника или Арника 9 СН на гранули (по 5 гранули 5 пъти дневно в продължение на 5 дни) е най-доброто обезболяващо средство. Срещу образуването на хематом използвайте Хамамелис 9 СН (по 5 гранули 3 пъти дневно). Купрум 15 СН (по 5 гранули 3 пъти дневно) намалява мускулните спазми. Подобно е и действието на Магнезия Фосфорика 15 СН (по 5 гранули 3 пъти дневно).

При тендинит

Прекалено голямото натоварване, повтарящите се движения и травми могат да доведат до тендинит – възпаление на сухожилията. Противовъзпалителните допринасят за бързото облекчаване на болката, но въздействието им срещу самото възпаление е недостатъчно. Включете в лечението хомеопатични продукти.

При остър тендинит помага Бриония 5 СН – по 5 гранули 3 пъти дневно.

Ако тендинитът е станал хроничен, най-добре е да се обърнете към кинезитерапевт и да съчетаете процедурите с прием на Рус Токсикодендрон (по 5 гранули 3 пъти дневно) или Рута Гравеоленс 7 СН (по 5 гранули 3 пъти дневно) в продължение на един месец

Хомеопатия за малките спортисти

Детето не е умален възрастен човек, то има свой специфичен организъм. Понеже е в постоянна трансформация поради растежа, неговите кости са no-крехки. При усилена физическа активност могат да се появят проблеми в ходилата и коленете. Болките са механични и нямат същата характеристика като възпалителните процеси при възрастните. За децата са подходящи Арника и Рута в дозировка от 7 СН – по 3 гранули 3 пъти дневно в продължение на един месец. Важно е спортните тренировка на малките да са съобразени с възрастта им: на 6 години – до 6 часа седмично, на 10 години – до 10 часа седмично.

Една енергизираща спортна напитка с натурални съставки

Полезни за организма сокове и как да ги ползвате за лечение

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар