Как да използваме целебните сили на чувствата си

Мислете за тялото си не като за нещо, което трябва да ви служи, а като за някого, когото обичате и се грижите с любов за него. Така ще се настроите на една вълна с целебните сили на чувствата си.

Целебната сила на емоциите

Целебната сила на емоциите

Нали знаете, че злобата и лошите чувства разболяват, а смехът и удоволствията са целебни! Така че – спазвайте тези съвети и ще бъдете здрави!

Хранете се с удоволствие

Ако ви се случва да преяждате (или да ядете храна, която не ви понася поради различни причини) и да не ви е добре на стомаха, замислете се откъде идва този дискомфорт. Опитайте се да си отговорите какво иска да ви каже коремът ви с неразположението, което изпитвате: дали не усещате, че сте се нахранили достатъчно, и продължавате да ядете и да преяждате, защото всъщност нещо ви „гризе“ отвътре и нервите ви са опънати до крайност; или пък болката в стомаха ви дава сигнал, че не се грижите достатъчно за здравето си и хапвате каквото ви попадне, вместо да поддържате организма си с ядене, което не само ви засища, но и е здравословно.


Казвайте, каквото мислите

Ако гърлото ви често се възпалява, причината може да е физиологична: вероятно лепвате всеки вирус или бактерия, които постоянно се навъртат наоколо, защото просто не се грижите достатъчно за имунната си система и тя не дава никакъв отпор на болестотворните атаки. Възможно е обаче проблемът да е психологически: помислете си какво ви спира да казвате ясно и на глас това, което мислите, защо се притеснявате да заявите собственото си мнение например в офиса или вкъщи.

Движете се повече

Да избягвате всякакви физически упражнения, които да раздвижват тялото ви, е толкова жестоко отношение към него, колкото никога да не извеждате кучето си на разходка, обясняват физиотерапевтите. Нищо чудно да е от обездвижването, ако постоянно се чувствате схванати и сковани, имате болки във врата, раменете, гърба, кръста… Помислете обаче дали не ви липсва приятел, с когото да излезете на разходка и на разговорка. Ако е така, за начало попитайте някой съсед, който сте забелязали, че всяка сутрин тича или ходи в близкия парк, дали е удобно да го придружите. Ако все пак сте горещи последователи на Уинстън Чърчил, чиято тайна за дълголетие включва „… и никакво движение“, опитайте поне йога вкъщи, по пижама, пред лаптопа, по скайпа…

Медитирайте

Не е необходимо да практикувате сложна техника на медитация. Достатъчно е да обърнете внимание на дишането си – затворете се на спокойствие в банята и вдишвайте дълбоко и издишвайте бавно, като броите поне до десет, в продължение на пет минути. Това ще ви успокои и ще заглуши тревожните мисли в главата ви. Така има по-голям шанс да чуете какви сигнали ви изпраща тялото, за да задоволите нуждите му.

Отпускайте се с музика

Отпускайте се с музика

Потърсете професионална помощ

В случай че не успявате да облекчите болката в мускулите си, да успокоите „пърхащите пеперуди“ в стомаха си или да отстраните сковаността в тила си, запазете си час при личния лекар. След консултацията той може да ви насочи към съответния специалист, който да ви окаже професионална помощ.

ТЕСТ – Как се справяте с емоциите си?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар