Правилно ли възпитавате кучето си или го глезите прекалено? Разберете сега като прочетете тези съвети!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

То е палаво, изнервено и проявява капризи? Опитайте се да разберете какво провокира тези негови реакции.

Кокер

Кокер

Постоянно лае?

Може би се опитва да ви говори или пък просто скучае!

Кучето ви лае, когато иска да привлече вниманието ви, защото някой се приближава, но също така то прави това и когато скучае.

Престорете се, че не го чувате, отклонете погледа си от него и спокойно изчакайте да се успокои.

Или направо му заповядайте да мълчи и го възнаградете за послушанието с нещо вкусно, с милувка или със словесна похвала. Така ще разбере, че сте доволни от него, когато не вдига излишен шум.

Дъвче всичко, до което се докопа?

Има излишна енергия и се чуди какво да я прави!

Обувките ви, мебелите, дистанционното управление и много други ваши вещи попадат често между зъбите на вашия четирикрак любимец. Реагирайте спокойно, но твърдо.

Това поведение на кучето обикновено означава, че то има желание за действие, че му се лудува. Подайте му някоя гумена играчка, която излъчва приятен аромат. Нека се поборичка с нея. Колкото до вещите, които не желаете да повреди, напръскайте ги с продукт, чиято миризма го отблъсква. Една продължителна разходка също ще помогне.

Дърпа силно каишката, когато го разхождате?

Иска да се направи на шеф!

Понякога по време на разходката кучето ви дърпа силно, сякаш тегли шейна. Това може да означава, че каишката е прекалено къса, или че вашият любимец е роден водач. Опитва се той да бъде шефът. Не дърпайте обратно каишката, това само ще увеличи съпротивата му. По-добре променете посоката на движение – тогава кучето ще се опита да разбере какво точно правите. А после, объркано, ще ви последва.

Куче бебе

Куче бебе

Обича да сяда на вашия фотьойл?

Значи все още си търси мястото!


Щом излезете от стаята или просто му обърнете гръб, кучето бърза да се настани на любимия ви фотьойл. Това означава, че то все още не е намерило своето място в семейството ви и в дома ви. Покажете строгост! Не отстъпвайте! Хванете го за каишката и го накарайте да слезе от фотьойла. Ако се опита отново да заеме вашето място, изведете го от стаята и то ще разбере, че не бива да прави такова нещо, освен ако не иска да стои само в коридора. Когато излизате от къщи, поставяйте препятствия пред достъпа му до любимия фотьойл.

Настоява за храна, когато сте на масата?

Вярва, че ще постигне това, което иска!

С жални и умоляващи очи кучето ви следи как се храните, дори се качва на коленете ви или поставя лапите си направо на масата. Ако се поддадете на „молбите“ му и споделите храната си с него, това несъмнено ще попречи на правилното му възпитание. Не му давайте нищо от масата, а го нахранете след това на обичайното за него място с неговата си храна. Можете също да му сервирате неговата порция в момента, в който и вие сте на масата, за да разбере, че трябва да спазва определени правила. Ако то обаче е много настоятелно, забранете му да влиза в стаята, в която се храните.

Прочетете още полезни и интересни статии за кучетата

Обичате ли кучета? Трябва да видите тези снимки на най-красивите породи!

Искате ли да научите защо кучетата плачат?

6 причини, поради които кучетата са по-добри от котките

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар