Тук предлагаме списък с основните неща, от които имате нужда, за да функционира кухнята ви добре

Добре оборудваната кухня не се нуждаете от купища кухненски принадлежности, за да готвите бързо!

Техническите приспособления са удобни, но ако ги използвате рядко, те само ще отнемат място в шкафовете и на работните плотове.

Купете най-хубавите артикули, които може да си позволите – качеството е за предпочитане пред количеството, защото се използва по-дълго време.

Оборудване за кухня

Оборудване за кухня

В шкафа

Тиган за пържене с капак с тежко дъно и незалепващо покритие. Изберете вариант с топлоустойчива дръжка, така че да може да се използва и във фурната и грила.

Уок с незалепващо покритие или дълбок тиган

Три тенджери с тежко дъно (малка, средна и голяма) с капаци. Купете най-добрите, които може да си позволите. Тенджери от неръждаема стомана с алуминиево дъно за ефективен пренос на топлината ще използвате в продължение на много години.

Чугунен тиган с оребрено дъно

Чугунен огнеупорен съд с капак. Този неоценим съд може да използвате върху котлона, във фурната и за сервиране на масата. Макар да е скъп, ще го употребявате цял живот.

Метална приставка за готвене на пара, паровар или приставки за готвене на пара, които могат да се поставят една върху друга в тенджерите

Метална скара за поставяне на горещите съдове

Метално сито и стабилен гевгир

Рендета (правоъгълно от неръждаема стомана и въртящо се ръчно ренде за стържене на сирене)

Комплект смесителни купи – красивите смесителни купи могат да се използват и като купи за салата и сервиране

Центрофуга за салата

Мерителна кана

Сокоизстисквачка за цитрусови плодове

Ръчен електрически миксер за разбиване на сметана, белтъци, сосове и редки теста и за приготвяне на картофено пюре

Огнеупорна тава за печива

На полицата

Везна. Електронните цифрови везни или кантарчета са точни и могат да се превключват на нулева степен с едно натискане на бутона. Функцията „добави и претегли“ ви помага да претеглите всички продукти за една рецепта в един съд. Класическите везни с метални теглилки също са достатъчно точни. Класическите ръчни теглилки изискват нагласяване до нула преди употреба и не винаги е лесно да се използват, особено за малки количества. Везните трябва да стоят подръка, така че ако мислите да купувате нови, разгледайте спестяващите място модели, които се монтират на стената и могат да се сложат точно до работния плот.

Кухненски принадлежности

Кухненски принадлежности

На работния плот

Мелнички за сол и пипер

Поставка за ножове с добре наточени ножове, включително назъбен нож за хляб, среден готварски нож (с острие около 18 см) за рязане на месо и зеленчуци, и малък готварски нож или извит нож за белене за белене и подрязване. Качественият нож прави приготвянето на продуктите лесно, бързо и безопасно – когато се опитваме да режем продуктите с тъп нож, рискуваме да се нараним. Най-добре е острието да е от неръждаема стомана с метална дръжка. Тези ножове могат да се слагат в миялна машина и не ръждясват. Добрият нож може да се използва много години, така че гледайте на цената като на инвестиция.

Дъски за рязане – използвайте дъски с различен цвят за суровите и вече сготвени храни и една малка за подправките. Най-добре е дъските да са пластмасови, тъй като се почистват лесно.

Руло кухненска хартия


В горното чекмедже

Ножче за белене на зеленчуци

Преса за чесън

Отварачка за консерви

Чифт остри кухненски ножици

Комплект мерителни лъжици

Тирбушон

Метални шишове – за шишчета и за проверяване на печени меса и други печива

Точилка

Точило за ножове

Нож за пица

В голямата поставка (до печката)

Дървени или топлоустойчиви пластмасови лъжици

Голяма метална лъжица и черпак

Голяма решетеста лъжица

Преса за картофи

Нож за риба с дълга дръжка и незалепващо покритие

Пластмасова шпатула с незалепващо покритие

Щипки – удобни за обръщане на храни в тигана, в тавичката или в грила

В чекмеджето под фурната или кухненския шкаф

Кръгла тава за печене

Плитка тава. Купете тежка алуминиева тава с незалепващо покритие, която няма да се огъва

Дълбока тава за храни, които може да се разлеят

Форми за хляб и мъфини

На стената

Ръчен блендер. Може да се използва като мини блендер или миксер за бързо пасиране на супи и разбиване на бучки в сосовете в тенджерата, без да се налага да ги прехвърляте в блендер или кухненски робот. Изберете модел, който се окачва на стената, за да не търсите из шкафовете.

По избор

Тенджера под налягане. Макар и не толкова популярна в наши дни, тенджерата под налягане намалява драстично времето за готвене и е особено подходяща за по-трудно увиращи меса и за птици, супи, бульони, кореноплодни зеленчуци и сухи бобови храни. За храни, които увират бързо, като риба, плодове и зелени зеленчуци, няма особен смисъл от употребата й.

Кухненски робот. Този уред ще ви отмени в редица трудоемки етапи от приготвянето на храната. Той ще реже, кълца, смесва, пасира, накъсва и настъргва, ще забърква смеси за сладкиши и ще приготвя тесто, а резултатът ще е готов само за секунди. Използвайте го за настъргване на сирене, рязане на ядки, приготвяне на галета, смесване на сосове и дресинги и пасиране на супи. Определете постоянно място на работния плод за кухненския робот, така че винаги да ви е подръка.

Блендер. Идеален за пасиране на супи и сосове и за приготвяне на шейкове и плодови пюрета. Може да се използва на ниски обороти за приготвяне на галета или мелене на ядки. Ако имате и ръчен миксер и/или кухненски робот, може да се окаже, че нямате нужда от блендер.

Електрическа мелачка. Освен за мелене на кафе може да се използва за мелене на ядки и галета; особено полезна е, ако често готвите вегетариански ястия.

 

Според основни правила в готварството, продуктите се приготвят така!

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар